Avrupa’nın en iyi 8. kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’ten yetişen girişimcilerimiz son bir yıl içerisinde 7 milyon TL yatırım aldı.

Birbirinden yenilikçi yüzlerce projeye ev sahipliği yapan kuluçka merkezimizden yetişen ve son bir yıl içerisinde yatırım alan girişimler şöyle sıralanıyor:

  • ACL Teslim: Müşterilerine aynı günde teslim hizmeti vermek isteyen e-ticaret sitelerine entegre lojistik çözümleri sağlayan girişim, geliştirdiği platformu ile kurye firmaları ve bağımsız kuryelere iş fırsatları yaratıyor. Hem firmalara hem kuryelere, teslimat süreçlerini yüksek performansta yönetme imkânı da sunan ACL Teslim, son bir yıl içinde yatırımcılardan 750 bin TL yatırım aldı.
  • Anatolian Technologies: Mobil saha ekiplerinin takibinin yanı sıra saha araç bilgilerini alarak değerlendirme raporları sunan girişim, yenilikçi yaklaşımı ile bakım ve olası kaza raporları da üretebiliyor. Sürücü ve servis uyarı sistemi ile kullanıcılara maliyet avantajı sağlayan Anatolian Technologies 400 bin TL yatırım aldı.
  • Bunsar: Yolda görüp beğendiğiniz bir kıyafeti, ayakkabıyı, çantayı çektiğiniz bir fotoğrafla e-ticaret sitelerinde başarıyla arayıp bulmanız ve satın alabilmeniz için üstün bir teknoloji sunan Bunsar, son bir yıl içerisinde 550 bin dolar yatırım aldı. Dünya’daki benzerlerinin çok üstünde performans sunan Bunsar, ABD, İngiltere ve Türkiye’deki lider moda perakendecilerinden de ilgi görüyor.
  • Enwair: İTÜ Çekirdek’in Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile birlikte yürüttüğü özel otomotiv kuluçka programının mezunlarından Enwair, patentli yeni pil teknolojisi ile modern hayatın baş ağrısı çabuk eskiyen, çabuk biten pil sorununu çözüme kavuşturuyor. Ürünleşme aşamasını tamamlamak üzere olan Enwair, çığır açan bu teknolojisi sayesinde yatırımcılardan 275 bin TL yatırım aldı.
  • Garajyeri: Boş duran aracını kiralayarak ek gelir elde etmek isteyen araç sahiplerinin paylaşım platformu Garajyeri ise sektörel dönüşüm yaratma potansiyeline sahip az sayıda sarsıcı yenilikten birisi. Bu sayede Garajyeri son bir yıl içinde 800 bin dolar yatırım aldı. Garajyeri ile kişiler uygun olan aracı doğrudan araç sahiplerinden kiralayabiliyor. Tüm sürecin Garajyeri sayesinde kayıt edilmesi ve özel sigorta uygulaması ile güvence altına alınması da güvenlik sorunlarını en aza indiriyor.
  • AR Pandora: Artırılmış gerçeklik girişimi Pandora, düşük maliyetli, yüksek fonksiyonel özelliklere sahip ve mobil akıllı cihazlar aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaşan çözümler üretiyor. Özellikle inşaat sektöründe mimari projelerin görselleştirilmesinde kullanılan uygulamasıyla ihracata da başlayan Pandora, akıllı cihazlardan yaratıcı sunum kurgularını da mümkün kılıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’dan sonra İzmir ofisini de açmak yönünde çalışmalarını hızlandıran Pandora, ulaştığı yüksek gelir ve ihracat avantajı ile kendine gerekli iş bağlantılarını sağlamak üzere, “akıllı para” adı verilen yatırımcı ağına erişmek için 300 bin TL tutarında melek yatırım aldı.
  • RePG: İTÜ Çekirdek’in Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile birlikte yürüttüğü özel otomotiv kuluçka programının bir diğer mezunu RePG ise, sahip olduğu patentli teknolojisi ile havanın bağıl nem farklılıklarından elektrik üreten bir teknolojiyi ürünleştiriyor. Elektrikli araba ve şebeke dışı elektrik ihtiyaçları için devrimsel etkisi olabilecek RePG son bir yılda 740 bin TL yatırım aldı.
  • SnapBuy: E-ticaret alanında bir arama motoru oluşturarak dönüşüm yaratmayı hedefleyen SnapBuy, yapay zekâ ve makine öğrenmesi algoritmaları kullanılarak görsel arama gerçekleştiriyor. SAAS platformuyla bulut üzerinden girişimci ve KOBİ’lere e-ticaret altyapısı sağlayan SnapBuy, 180 bin TL yatırım aldı.
  • Staynote: Otellerde konaklamakta olan misafirlerin konaklamalarından önce, konaklamaları sırasında ve sonrasında cep telefonlarından veya tabletlerinden herhangi bir uygulama indirme işlemine gerek kalmadan kendilerine iletilen bir linke tıklayarak tüm ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan bir sistem olan Staynote ile bulunduğunuz yerden tüm isteklerinizi otele iletebiliyor ve ihtiyacınız olan tüm bilgileri alabiliyorsunuz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close