Bir girişimi kurduktan sonra, girişimi hedef kitlesine tanıtmak ve rakipler arasından sıyrılmasını sağlamak var. Bunun için de stratejisi doğru kurgulanmış etkili bir reklam kampanyası oluşturmak önem taşıyor. Henüz yolun başındaki girişimlerin, büyük reklam kampanyaları hazırlayabilecek bütçeleri olmasa da yine de etkili kampanyalar hazırlayabilmelerine olanak tanıyan bazı basit ama etkili yöntemler bulunuyor.

Görsellere Odaklanın

 İnsan beyni; görüntüleri, metinlere oranla çok daha hızlı şekilde algılayıp işliyor. Bu nedenle pek çok kişi, bir mecradaki metinlerden çok görsellere odaklanıyor. Girişimcilerin, reklamlarının daha etkili olmasını sağlamak için reklam görsellerinin iyi seçmeleri gerekiyor. Görsellerin, tüketicinin herhangi bir metin okumasına gerek kalmadan da aynı mesajı verebildiğinden emin olmak önemli.

Ulaşmak İstediğiniz Kişileri Tanıyın

 Bir reklam kampanyasının başarılı olmasının yolu, onu doğru hedef kitleyle buluşturmaktan geçiyor. Bu nedenle bir kampanya hayata geçirmeden önce; tüketicilerin yaş, cinsiyet, gelir miktarı gibi bilgileri hakkında fikir sahibi olmak ve böylece kampanyanın hangi mecralarda yayınlanacağına karar vermek gerekiyor.

Müşteri Değerlendirmelerinden Faydalanın

 Girişimler için reklam kampanyalarını iyileştirmenin bir diğer yolu da müşteri değerlendirmelerinden ve feedback’lerinden faydalanmaktan geçiyor. Değerlendirmeleri dikkate almak hem ürünü hem de reklam kampanyasını müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirmeye yardımcı olduğu gibi, iyi yorumları reklam olarak kullanmak gibi bir avantaj da sunuyor.

Sosyal Medyayı Kullanın

 Sosyal medya kullanımı, özellikle yeni girişimler için en efektif ve düşük maliyetli pazarlama kanallarının başında geliyor. Sosyal medya paylaşımlarınızla, potansiyel müşterilerinizle organik olarak etkileşime geçebileceğiniz gibi, bu mecraların reklam olanaklarını değerlendirerek kampanyanızı güçlendirebilir ve doğru kişilerle iletişime geçtiğinizden emin olabilirsiniz.

E-Postalarınızı İyileştirin

 E-postalar, özellikle yeni girişimler için en uygun pazarlama yöntemlerinin başında. Ancak gönderilen e-postaların, birkaç saniye içinde amacına ulaştığından emin olmak gerekiyor. Bu nedenle, gönderen adresinin yasal göründüğünden emin olmak, tıklamaya yönelik mesajlar kullanmak gibi detaylar önem taşıyor.

 

Kaynak: https://www.startupguys.net/advertising-for-small-businesses/

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close