Büyüyen işinizi nasıl yöneteceğiniz ve artan iş yüküyle birlikte nasıl organize kalacağınız sorusu zaman zaman sizin de kafanızı kurcalıyor olabilir. Ancak hayatınızı kurtaracak bazı uygulamalar edindiğinizde; aramalarınızı kaydetmek, hareket halindeyken belgelerinizi imzalamak, finansmanınızı yönetmek gibi pek çok işi çok daha kolay yapabilir ve daha rahat organize olabilirsiniz. Bir girişimciyseniz, ücretsiz ya da düşük bütçelerle hizmet sunan hayat kolaylaştırıcı onlarca uygulamadan faydalanabilir ve iş süreçlerinde önemli kolaylıklar elde edebilirsiniz.

  1. TapeACall

Gün içerisinde önemli telefon görüşmeleri yaparken zaman zaman not almakta zorlanıyor ya da telefon görüşmesi yaparken aynı anda başka bir işle daha ilgilenmek zorunda kalıyor olabilirsiniz. TapeACall uygulaması ise yaptığınız görüşmeleri kayıt altına almanızı sağlıyor. Uygulama yardımıyla dilerseniz toplantıların kayıtlarını da tutabilir, yasalar çerçevesinde olmak şartıyla bu kayıtları dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

  1. Canva

Hızlı şekilde görsel düzenleme imkânı sunan uygulama; özellikle e-ticaret yapan, blog ve sosyal medya kanallarını aktif şekilde kullanmak isteyen girişimciler tarafından kullanılıyor. Canva aynı zamanda, sahip olduğu geniş şablon türleri ile de kullanıcıların ilgisini  çekiyor. 

  1. Buffer

Buffer; gönderilerinizin çeşitli sosyal ağlarda paylaşımına sizin yerinize izin veren ve böylece sosyal medya pazarlamanızı çok daha rahat hale getiren bir uygulama. Buffer ile aynı zamanda takipçilerinizin içeriğinizi görmesi için en uygun zamanda paylaşıldığından emin olabilirsiniz.

  1. RescueTime

Gün içinde çok fazla işle ilgilenmeniz gerekiyor ve zamanınızı yeterince etkin kullanamadığınızı düşünüyorsanız, belki de odak noktanızın dışındaki şeylere fazla vakit harcıyor olabilirsiniz. RecueTime uygulaması, mobil cihazınızın arka planında çalışarak, hangi uygulamalarda ne kadar vakit geçirdiğinizin raporunu tutuyor. Bu sayede dikkatinizi dağıtan konulardan uzaklaşmak daha kolay hale geliyor. Girişimci olun ya da olmayın, zamanınızı daha etkili kullanmak için RescueTime’dan yararlanabilirsiniz.

  1. MindNode

Eğer bir girişimciyseniz; yoğun tempoda çalışmak, zihninizin sürekli işinizle ve yeni fikirlerle meşgul olması gibi durumlara pek yabancı sayılmazsınız. Böyle durumlarda beyin fırtınası yapmaya ve daha kolay karar vermek için fikirlerinizi somut bir şekilde karşınızda görmeye ihtiyaç duyuyorsanız MindNode uygulamasından faydalanabilirsiniz. Fikirlerinizi somut bir haritaya dönüştüren uygulama, karar verme konusunda yardıma ihtiyacı olan girişimciler tarafından da tercih ediliyor.

 

 

Kaynak: https://webrazzi.com/2019/10/28/girisimciler-icin-en-faydali-mobil-uygulamalar/ 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close