İnternet ve dijital çağ, iş yapma şeklimizi uzun zaman önce değiştirmeye başlamıştı. Buna ek olarak pandeminin etkileriyle de özellikle son 2 yılda deyim yerindeyse bir devrim yaşandığını söylemek yanlış olmaz. Buna bağlı olarak online alışveriş hayatlarımızı kolaylaştırırken, bugün şirketlerde tamamen çevrimiçi olmaya başladı ve e-ticarette başarılı olmak, markalar için bir kaçınılmaz bir hedef haline geldi.

İnternet yoluyla mevcut potansiyel müşterilere ulaşmak ne kadar iş süreçlerini kolaylaştırsa da çevrimiçi pazarın gitgide daha da büyümesi, rekabeti de aynı oranda artırıyor. Kısacası işlerin bir yandan kolaylaşırken, diğer yandan da zorlaştığını söyleyebiliriz. Bu nedenle; rekabetteki yerinizi alabilmek için, mevcut araçlardan nasıl yararlanacağınızı ve pazarda nasıl akıllıca yer edineceğinizi bilmek, hayati önem taşıyor.

Eğer markanızın e-ticarete açılmasını istiyorsanız ya da halihazırda açıldıysanız, birkaç adımı takip ederek, çevrimiçi dünyada daha başarılı olabilirsiniz.

Ürünleriniz ve Markanız Arasında Bir Bağ Oluşturun

Herkes Amazon gibi bir e-ticaret sitesinde bir mağaza açarak satış yapmaya başlayabilir. Ancak çok fazla ürün odaklı olmak, ürünlerinizin markanızın önüne geçmesine neden olur. Müşterilerinizin, ürünlerinizi satın alırken markanızı da tanımalarını sağlamaksa tüketicilerinizle aranızda bir bağ ve güven duygusu oluşmasına imkan sunar. Bu da hem markanızı hem de elde ettiğiniz kârı büyütürken e-ticarette başarılı olmak için güç kazanmış olursunuz.

Siparişlerinizin Zamanında Teslim Edilmesine Özen Gösterin

Müşterilerinizin markanıza güvenmelerini sağlamak için en önemli adımlardan biri de ürününüzün belirtilen tarihte müşterinize teslim etmek.  Ürününüz ne kadar kaliteli olursa olsun, teslimatını zamanında yapmadığınızda müşterilerinizin size duyduğu güveni de azaltmış olursunuz. Bu nedenle güçlü bir ekibiniz olduğundan emin olun ve işleriniz büyüdükçe yeni işe alımlar yapmaktan çekinmeyin.

E-Ticarette Başarılı Olmak için Hesaplarınızı Takip Edin

Ticaret hayatınızın tamamında olduğu gibi e-ticarette de finansal durumunuzu yakından takip etmelisiniz. Özellikle markanız tanınır hale geldiğinde ve satışlarınız arttığında, gelir ve giderlerinizi takip etmek daha zor bir hal alabilir. Bu nedenle eğer finansal durumunuzu sizin yerinize takip edecek güvenilir bir ortağınız yoksa bazı kurslara katılabilir ve kendinizi bu yönde geliştirebilirsiniz.

Tüketicinizle Güvenilir Bağlar Kurun

Bir girişiminizin başarılı olmasının kilit noktalarından birinin kişiler arası bağlar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak daha da önemlisi, bu bağların güven temeli üzerine inşa edilmesidir. Sattığınız ürünün kalitesi, müşterilerinizden aldığınız geri bildirimlere verdiğiniz cevaplar, gelen eleştirilere açık olmanız ve bu eleştiriler doğrultusunda markanızı daha ileriye taşıma çabanız gibi davranışların bütünü, tüketicinizle aranızda temelinde güven olan bağlar kurmanıza yardımcı olur.

 

 

Kaynak: https://www.forbes.com/sites/stephanieburns/2021/09/04/5-ways-on-how-to-be-successful-with-e-commerce/?ss=small-business-strategy&sh=66f501819e57 

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close