iTunes’un Spotify ve Deezer gibi yeni nesil müzik servisleri ile rekabet edemediğinin görülmesi üzerine Beats Music servisi temel alınarak kurulan Apple Music, haziran ayında kullanıma sunulmuştu. Apple CEO’su Tim Cook, çiçeği burnunda müzik servisinin en güncel istatistiklerinden birkaçını açıkladı.

15 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılan Apple Music’i aylık 9,99 dolar ödeyerek kullanarak ücretli abonelerin sayısı ise 6,5 milyon. Geride kalan 8,5 milyon kullanıcı hâlâ üç aylık ücretsiz deneme fırsatından yararlanmaya devam ediyor.

Apple Music’in kullanıcı sayısı ve bunlar içerisindeki ücretli kullanıcı oranı daha henüz ilk ücretli ayını dolduran bir servis için gerçekten kaydadeğer seviyede olsa da, 20 milyondan fazla ücretli abonesi olan en büyük rakibi Spotify ile karşılaştırıldığında göze az  görünebilir.

Servis haziran ayının son günlerinde kullanıma sunulmuştu ve içerisinde bulunduğumuz ekim ayı Apple’ın ücretli abonelerinden ödeme aldığı ilk tam ay olma özelliğinde. Kullanıcıların neredeyse yarısının ücretli üyeliğe geçişinin ardında, birçoğunun üyeliklerini iptal ettirmeyi unutmuş olmasının yatabileceği düşünülüyor.

Apple Music yeni kullanıcılar tarafından deneyimlenmeye devam ediyor. Apple’dan Eddy Cue, ağustos ayında servisin 11 milyon kişi tarafından ‘denendiğini’ belirtmişti. Bu da, o tarihten bu yana servisi deneyen ücretsiz kullanıcıların sayısının 4 milyon kadar arttığı anlamına geliyor.

Hâlâ çözülmesi gereken ufak detaylara sahip olan bir servisin popüler olması için zaman gerekir. Gelgelelim Apple servisin bugüne kadar gösterdiği performanstan memnun görünüyor. Tim Cook, Wall Street Journal’a verdiği demeçte, “Gerçekten iyi gidiyor. Birçok insan beğeniyor.” dedi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close