Artık Kimlik Doğrulama Bir El Sallamaya Bakıyor

Artık kimlik ve parolaların güvenliğini sağlamak daha zor. Kişisel hesaplarımızın, özel bilgilerimizin her an çalınması durumuyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Durumun ciddiyetinin farkına varan iki eski Leap Motion çalışanı bu problem üzerinde çalışmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamaya göre bu problemi çözdüklerini düşünüyorlar.
2015 yılında Leap Motion’dan ayrılan Lenny Kontsevich ve Hua Yang makine öğrenimi ve modelleme ile ilgili temel bilgilere sahipti ve bu bilgilerle Redrock Biometrics’i kurdular. İkili, kullanıcı kimliğini doğrulamak için Redrock Biometrics’in nominal güvencesi altında kimlik kartları, pim numaraları, şifre ve ses tanımlama teknolojilerinden oluşan bir donanım ve patentli yazılım teknolojisini kullanıyor.
Redrock Biometrics‘in başkanı Lenny Kontsevich, şirketinin internet ortamında yapılan ödemelerin doğrulanması, fiziksel güvenlik ve bunun gibi işlemleri güvence altına alacak uygulamalar üzerinde çalıştığını belirtti. Bunun için avuç içinden yararlanacaklarını ifade eden Kontsevich, “Avuç içini çok büyük bir parmak izi olarak düşünebilirsiniz. Çok zengin bir dokuya sahiptir ve herhangi bir kameraya dokunmadan da avuç içi tanımlanabilir.” şeklinde bir açıklama yaptı.
Redrock’ın teknolojisi avuç içi imajını benzersiz bir imza haline dönüştürüp, kullanıcının CPU hızına bağlı olarak 10 ila 100 milisaniye arasında doğruluyor. Yapılan açıklamaya göre kullanılan teknoloji, bir video akışındaki avuç içini algılamak, kayıt veya doğrulama için tanımlamak için makine görme tekniklerini kullanıyor.
Bir sunucu üzerinde çalışan teknoloji binlerce avuç içi üzerinde tescil edilen algoritmaları kullanıyor ve bir doğrulama talebi ile kayıt şablonunu eşleştiriyor.
Parmak izi veya iris tarayıcısı yerine avuç içi biyometrisini kullanmayı tercih eden Konsevich, bu teknolojinin özel bir ekipman gerektirmediğini belirtiyor. Kimlik hırsızları hesaplarınızı ele geçirmek için yüzünüzün fotoğrafını sosyal mecralardan kolaylıkla bulabilir. Ancak avuç içinizin görüntüsünü tek bir açıdan doğru şekilde alıp tam anlamıyla çözemezler.
Şirketin bir başka iddiası da biyometrik kimlik tanımlama teknolojisinin “taşınabilir” olduğu. Şirket, Windows, Android, iOS, Mac OS ve Linux’da oturum açarken istenen kimlik doğrulmasında klasik doğrulama teknolojilerinin yanında avuç içi teknolojinin tek başına çalışabileceğini belirtiyor.