Snapchat’in bir kopyası olarak doğan “Instagram Stories “ ve “WhatsApp Status” büyüme söz konusu olunca dur durak bilmiyor. Birkaç ay önce Snapchat’in toplam kullanıcı oranlarını sadece bu özelliğin kullanım rakamlarıyla bile geride bırakan Instagram ve WhatsApp, artık Snapchat’i ikiye katlamış durumda.

Instagram ve WhatsApp’ın sahibi olan Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg dün yaptığı bir açıklamada Instagram Stories ile WhatsApp Status’ün günlük 300 milyon kullanıcısı olduğunu açıkladı. Bu sayı geçtiğimiz Temmuz ayında 250 milyon olarak açıklanmıştı. Snapchat’in günlük aktif kullanıcısı ise 173 milyon. Bu iki rakamı karşılaştırdığımızda kopyanın orijinalini geride bıraktığını açıkça söyleyebiliriz.

Facebook, Instagram Stories, Facebook Stories ve Massenger Day de dahil olmak üzere, kendi ürünlerinin çoğunda artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip yüz filtreleri kullanıyor. Bildiğiniz gibi bu özellikleri ilk önce Snapchat kullanmıştı. Bu nedenle de çoğu kullanıcı Facebook’un Snapchat’in filtrelerinden fazlasıyla “esinlendiğini” dile getiriyordu.

Facebook’un yeni yol haritasında “daha az Snap” yer alıyor olması önümüzdeki günlerde çok daha fazla yenilik görebileceğimiz anlamına da gelebilir. Örneğin, Instagram Stories’de daha eğlenceli ve biraz da dramatik içerikler üretmek için an “superzoom” özelliğini piyasaya sundu. “Stop Montion” özelliği ise şu an test aşamasında olsa bile kullanabiliyor.

Facebook her ne kadar izlenme değerleri rakibi Snapchat’i ikiye katlasa da umduğu izlenme sayılarına ulaşmış değil. Facebook Instagram Stories’in arasına reklamlar ekleyerek bu izlenmelerden büyük paralar kazanmayı umuyor. Çünkü Instagram’ın aktif 500 kullanıcısının yarısından fazlası Stories özelliğini etkin şekilde kullanıyor. Bu da aslında uygulamanın geleceğini göstermesi açısından oldukça önemli. Instagram reklamlarını kişilerin Stories’in arasına serpiştirerek izlemelerini teşvik ediyor.

Tüm bu fikirlere Snapchat öncülük etmiş olsa da özellikle Instagram sosyal medyayı ve dinamiklerini başarılı şekilde gözlüyor ve bu sektörde en mükemmel olmak için çalışıyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close