12 Kasım’da Big Bang 2016 sahnesine çıkarak 3 milyon TL büyük ödül ve sürpriz yatırımlar için yarışacak 20 finalist belli oldu!

Önceki senelerden farklı olarak Big Bang 2016 finalinde 15 teknoloji (genel kategori) ve 5 otomotiv girişimi boy gösterecek. Binlerce başvurunun ardından bir yıla yayılmış eğitim ve eleme süreçlerini tamamlayarak büyük günde dünyanın karşısına çıkmaya hak kazanan 2016’nın en iyi yerli girişimleri şöyle sıralanıyor:


3Z

3z

Proje; hafif ve orta düzey obstrüktif uyku apnesi tedavisinde kullanılabilecek, herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen, hastanın yüzünü kaplamadığından dolayı rahatsızlık vermeyen, ses çıkarmayan, taşınabilir, yenilikçi bir ağız içi aparat üretimini hedeflemektedir.

Ahtapot App

ahtapot

Ahtapot, irili ufaklı tüm toplulukların kesintisiz iletişimleri için kullanabildikleri bir sosyal ağ. Onu özel kılan ise üyeleri belli olan herhangi bir topluluk grubuna tamamen kendilerine özel ve yine kendilerinin kontrolünde kapalı bir iletişim ve dayanışma ortamı sağlaması.

Bumerangla

bumerangla

Bumerangla, tüketmeden hayatı deneyimlemenin yolunu sunarak sürdürülebilir bir kullanım alışkanlığı hedefleyen çevrimiçi bir eşya kiralama platformudur.

Buy Buddy

buybuddy

Buy Buddy, giyim mağazalarında müşterilerin kasaya gitmeden alışveriş yapmalarını sağlayan, aynı zamanda da bir ürün güvenlik cihazı olarak çalışarak, ürünlerin çalınmasını engelleyen bir IOT cihazı ve mobil uygulamalardır.

Getsy

getsy

Getsy Tinder modelinde çalışan bir moda keşif uygulaması. Karşınıza gelen ürünleri beğenmek için sağa, beğenmemek için sola kaydırıyorsunuz. Uygulama beğendiğiniz ürünleri sizin için saklıyor ve bu ürünler indirime girdiğinde size haber veriyor.

Insprea

insprea

Insprea akıllı algoritması ile hangi fotoğrafların Instagram’da daha fazla beğenileceğini öngören bir uygulama. Uygulamanın arkasında çalışan yapay zeka, tercih yaparken fotoğrafın ortamından kişinin yüzündeki ifadeye kadar birçok değişkeni göz önünde bulunduruyor.

LeadTime App

leadtime

LeadTime kullanıcılarına gelecekten belirledikleri günlere video gönderme olanağı tanıyan yerli sosyal ağ. Sosyal ağın arkasındaki LeadTeam, 100’ü aşkın üniversite öğrencisi ve genç profesyonelin katılımından oluşuyor.

MD Research& Development

dsc_8644

Halk arasında ışın tedavisi olarak da bilinen radyoterapi tedavilerinde yoğun olarak kullanılan lineer hızlandırıcı cihazlarının mekanik kontrollerinin tümünü yapabilen tek bir cihaz üretimi projesidir.

Mikro-p

mikro-p

Mikro-P, yazılım tecrübesi olmayanların bile kolayca programlayabileceği, üzerinde birçok sensör ve donanım bulunan bir koloni robot platformudur.

Nowhere Studios

nowhere-studios

Nowhere Studios grafik ve oyun motoru teknolojileri üstünde çalışarak sinematik oyunlar için bir üretim hattı geliştirmek ve diğer stüdyolarla paylaşarak yayıncılık yapmak istiyor.

Smart Mimic

olbig

Nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyabileceğiniz ve kendi oluşturduğunuz profiller doğrultusunda kullanabileceğiniz bir güvenlik platformudur.

Next Horizons

robot

Askeri ve sivil sektörlerde yangın söndürme, şüpheli cisimlere müdahale, el yapımı patlayıcı tarama, seyir ve keşif gibi çözümler sunabilen otonom/yarı-otonom robot platformu.

TARSUS Inc.

tarsus

Endüstriyel koşullara dayanıklı, düşük güç tüketen, her türlü sensörün tak-çıkar mantığı ile entegre edilebildiği, batarya ya da normal güç ile çalışabilen bir endüstriyel IoT platformu TARS’ı üretmektedir.

Teleporter

teleporter

Kullanıcıların konser, festival ve spor etkinliklerini oradaymış gibi deneyimleyebilmesini ve oradaki diğer insanlar ile iletişim kurabilmesini sağlayan sanal gerçeklik tabanlı canlı yayın sistemi.

WalkoVR

walkovr

Sanal gerçeklik başlıklarını takarak herkesin yer değiştirmeden serbestçe hareket etmesini sağlayan bir kontrol platformu ve arayüzü yapımıdır.

FORMulate

formulate

Parça başına üretimi 5 dakikanın altına indiren (seri üretime uygun), yeni nesil bir reçine formülasyonunu otomotiv malzeme pazarına sunmaktadır.

Metrobi

metrobi

Bulut tabanlı altyapı ve yapay zeka kullanarak toplu ulaşım yöneticilerine ve yolcularına ihtiyaç duydukları araç ve bilgileri sağlamaktadır.

PROGIN Transafe

progin

Transafe her araca sonradan monte edilebilen otomotiv radarı temelli bir önden çarpma/çarpışma ve takip mesafesi uyarı sistemidir.

Parkkolay

atom

Parkkolay 1 dakikada otopark bulmanızı ve
otopark rezervasyonu yapmanızı sağlayan bir mobil uygulamadır.

Nanografen

atom

Yeni nesil otomotivler için grafen ile güçlendirilmiş hafif, dayanıklı ve maliyeti düşük kompozit iç trim parçaları üretmektedir.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close