İTÜ Çekirdek’te bu hafta heyecan verici birçok gelişme oldu. Olup bitenleri sizin için derledik.

 

» Big Bang 2017 kayıtları başladı

Türkiye’nin girişimcilere en fazla ödül vadeden etkinliği BigBang’in 2017 kayıtları başladı. 5 milyon TL’lik ödül ve daha birçok farklı desteğin dağıtılacağı etkinlik bu yıl Uniq Istanbul’da, 23 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek. Herkesin katılımına açık olan etkinliğe bu linkten kayıt olabilirsiniz.

 

 

» Scoutium, Cengiz Günaydın ile görüştü


Kitle kaynaklı futbolcu gözlemciliği platformu Scoutium, futbolun tüm paydaşlarıyla işbirliği yapmaya devam ediyor. Scoutium ekibi, Karagümrükspor ve aynı zamanda 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın’la bir görüşme gerçekleştirdi. Günaydın, Scoutium’un alt yapı ve amatör liglerdeki kulüpler için önemli ihtiyaçları karşılayacağını ve Türk futboluna önemli katkılarda bulunacak bir girişim olduğunu vurgulayarak; 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği’nin ürün geliştirme aşamasında destek olacağını, Karagümrükspor’un da Scoutium’un ilk kullanıcılarından olacağını belirtti.

 

 

» İçlek Sanat Projesi’ne Zaxe 3d-printer’dan sponsorluk desteği

Türkiye’nin önemli 3d baskı makinesi markalarından Zaxe 3d printing Technologies, 3d baskının sınırlarını zorlayan ve sadece 3d printer’la üretilebilecek sanatsal formlar için İçlek Sanat Projesi’ne sponsorluk desteği vermeye başladı. Sponsorluk desteği olarak yeni üretilecek her yeni form Zaxe Ar-Ge Laboratuvarlarında yüksek teknolojili 3d baskı makinelerinden çıkacak.

Bu kapsamda deneysel malzemeler ve aynı zamanda deneysel baskı teknikleri ile her iki tarafta da bu alandaki tecrübelerin gelişmesi amaçlanıyor.

 

 

» Kartoon3D büyümesini sürdürüyor


24 Ağsutos itibarı ile 750 uygulama indirme sınırını aşan Kartoon3D hızlı büyümesini sürdürüyor. Çocuk gelişim uzmanları tarafından istenen ek özelliklerle yeni versiyon v2.0.0 AppStore ve PlayStore’da yayınlandı. Kartoon3D, çocukların hatalı yazdıkları kelimeleri anlayıp hatalarını nasıl düzelteceklerini gösteren yeni algoritması sayesinde dünyanın en gelişmiş eğitim seti olma iddiasını sürdürüyor.

 

 

» İTÜ Çekirdek, 2018 yılı BİGG başvurularını toplamaya başlıyor


İTÜ Çekirdek üzerinden başvuru yaparak TÜBİTAK BİGG desteği alan 23 girişim, şirket kurulum işlemlerine başladı. Ayrıca talep eden girişimcilere İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 1 senelik ücretsiz ofis imkanı sunuldu.

Siz de BİGG programına başvuru yaparak İTÜ Çekirdek ayrıcalıklarından faydalanmak istiyorsanız, 2018 yılı başvuru dönemi için kaydınızı bırakabilirsiniz.

bigg.itucekirdek.com

 

 

» ‘Kullanıcı Tasarımı Deneyimi’ semineri gerçekleştirildi

İTÜ Çekirdek’te herkese açık olarak düzenlenen seminerler devam ediyor. Bu hafta ‘Kullanıcı Tasarımı Deneyimi’ semineri Userspots kurucusu Mustafa Dalcı ile birlikte gerçekleştirildi.

 

 

» 4. çağrı eğitimleri başladı

İTÜ Çekirdek’te 4. çağrı döneminin sona ermesiyle birlikte programa kabul edilen yeni girişimlere yönelik eğitimlere başlandı.Doç. Dr. Deniz TUNÇALP tarafından verilen eğitimlerin ilki 24 Ağustos Perşembe günü  gerçekleştirildi.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close