İTÜ Çekirdek’te başvuru süreçleri ve seminer serileri tüm hızıyla sürerken, girişimlerimizden gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda!

Cool Card Satışlarını Artırmaya Devam Ediyor

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Cool Card, Türk Hava Yolları’na 3. satışını gerçekleştirerek 550 adet kart talebinde anlaştı. Ayrıca Bien Seramik ve Karadeniz Holding’e yaptığı satışlar ile bu markaları referansları arasına kattı.

Cool Card, NFC – Fijital Deneyimlere odaklı bir teknoloji girişimidir.

BlindLook’tan Yeni İş Birlikleri

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Blindlook, TOGG, Şekerbank T.A.Ş. ve TOYO Matbaa Mürekkepleri San. ve Tic. A.Ş. ile iş birliğine gitti. Bu iş birlikleri ile TOGG, Şekerbank Ve TOYO BlindLook’un “Herkes için erişilebilir bir dünya” hedefine ortak olarak geliştirdiği ürün ve hizmetleri BlindLook’un ses odaklı erişilebilirlik teknolojisiyle adım adım engelsizleştiriyor!

BlindLook, restoranları ve menülerini görme engelliler için erişilebilir kılarak herkes için eşit, erişilebilir, engelsiz bir dünya inşa ediyor.

Kozalak ve EnerjiSa İş Birliği

İTÜ Çekirdek Big Bang finalistlerimizden Kozalak, EnerjiSa ile ormanları korumak adına iş birliğine gitti. Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında, EnerjiSA işbirliği ile Muğla’ya kurduğu KOZALAK Yangın Erken Tespit Sistemi sayesinde ormanları koruma altına alıyor.

Kozalak, orman yangınlarını büyümeden tespit eden, hava kalitesi ve gürültü ölçümü yapabilen, zehirli ve yanıcı gaz algıladığında yetkilileri uyaran bir IoT sistem çözümüdür.

eTaşın ve Getir İş Birliği

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden eTaşın, Getir ile iş birliğine gitti. Bu iş birliği ile eTaşın, müşterilerinin taşınma yolculuğunu kolaylaştırmanın yanı sıra yeni evlerinde ilk günlerini rahat geçirebilmelerini amaçlıyor.

eTaşın müşterilerine taşınma sürecinde ihtiyaç duyduğu birçok hizmeti (nakliye, temizlik, dezenfeksiyon, boya-badana, sigorta vb.) yetkin hizmet sağlayıcılarıyla tek bir talep ile anında fiyatla sunmaktadır.

Arkerobox Globalleşiyor

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Arkerobox Bulgaristan ve Filistin’e ihracata başladı. Arkerobox bu ihracat ile 5000 adet yeni siparişi onaylatmış oldu.

Arkerobox, çocukların, dünya kültürel mirasına karşı farkındalıklarını geliştirmek için yenilikçi eğitim metotları ile deneyimleyerek öğrenmelerini sağlayacak arkeolojik kazı setleri geliştirir.

İnteraktif Kredi 80 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden İnteraktif Kredi, 80 milyon TL değerleme üzerinden köprü yatırım aldı. Alınan köprü yatırım sonrasında yatırım turunu tamamlamayı hedefleyen İnteraktif Kredi, Kıbrıs, Londra ve Orta Doğu’da belirledikleri bazı ülkelerde faaliyete geçmeyi planlıyor.

İnteraktif Kredi, banka kredileri, kiralama işlemleri ve borçlu alışverişlerde borcun geri ödenip ödenmeyeceğine ilişkin finansal raporların hazırlanarak güven puanına dönüştürülmesini sağlar.

Walkers ve Karma Marka Mağazacılık İş Birliği

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Walkers, Karma Marka Mağazacılık ile iş birliğine gitti.

Walkers, adım verilerinizi çevrimiçi para birimine dönüştüren bir sağlık, fitness ve gerçek zamanlı oyun uygulamasıdır.

ADLEMA Polonya’da

İTÜ Çekirdek Big Bang finalistlerimizden ADLEMA, yeni partnerlerinden birisi olan Rectus Polska Sp. z o.o. ziyareti için Polonya’ya gitti.

ADLEMA, üretim ve montaj işlemi sırasında uygun ürün kalitesi, güvenliği ve performansını sağlamak için kritik öneme sahip sızıntı testi sisteminizi optimize ederek parça verimini artırmanıza yardımcı olmak için veri yönetimi ve üretim analizi yazılımıyla birlikte endüstrinin en geniş sızıntı tespit cihazı portföyünü sunar.

ecording Times Square’de

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden ecording, Stockholm’deki teknoloji ve etki girişimleri merkezi Norrsken Foundation tarafından Dünyanın En Umut Verici Etki Girişimleri Listesi 2022 Norrsken Impact100’e seçti. ecording, bir sosyal girişim olarak Times Square’de yer aldı!

EczaneSitesi.com 2000 Üyeye Ulaştı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden EczaneSitesi.com 1. yılında Türkiye’nin 81 farklı ilinden 2000 üye eczane sayısına ulaşarak gelişimine devam ediyor.

EczaneSitesi.com, Türkiye’deki eczaneler ile ilaç firmaları arasında iletişimi sağlayan, üye eczanelerin siteye abone olmuş firmaların portalına yüklediği ürün tanıtımlarına, eğitimlerine, yeni lansman haberlerine ücretsiz ulaşabildiği eczanelere özel hazırlanmış dijital tanıtım platformudur.

Cultrav 6 Yeni Şehirde Sizlerle

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Cultrav artık yurtdışında da yanınızda!
Tam 6 dünya şehri sizi bekliyor. Peki, bu şehirler neler;
📍New York
📍Londra
📍Paris
📍Roma
📍Prag
📍Bangkok

Cultrav, görüntü işleme ve yapay zeka teknolojisi ile çalışan bir turist rehber uygulamasıdır.

Arventek Real Estate Innovations Overview Raporunda

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Arventek, inşaat teknolojileri alanında geliştirdiği çözüm ile KPMG’nin “Real Estate Innovations Overview” raporunun 7. baskısında yer alıyor.

KPMG, bu raporu hazırlayarak dünyanın dört bir yanındaki Gayrimenkul ve İnşaat sektöründe ortaya çıkan ve ilham veren yenilikler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca kategoriler bazında oluşturduğu etkileşimli analizler ile iç görüler paylaşmaktadır.

Türkiye’den 22 Proptech (Gayrimenkul Teknolojisi) firmasının yer aldığı bu raporda, Contech (İnşaat Teknolojisi) kategorisinde Arventek, geliştirdiği drone teknolojisinden faydalanarak sahaların dijital ikizleri üzerinden yapay zeka destekli otomatik ilerleme takibi yapılabilmesine olanak sağlayan bulut tabanlı RemoteSite platformu ile seçildi.

Detaylar ve raporu indirmek için; https://social.kpmg/pt5hum

Polystruder’dan Haberler

3B yazıcılar için ham ve geri dönüştürülmüş plastikten filament üretmeyi imkan kılan, kompakt ve düşük maliyetli makineler geliştiren Los Angeles tabanlı bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Polystruder, ürün gamına ekleyeceği iki yeni makinesinin tanıtımını 6 Eylül’de gerçekleştiriyor. Ayrıca 10 Eylül’de ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenecek olan Maker Faire OC fuarında da ürünlerini kullanıcıların deneyimlemesi için ilk defa sahneye çıkarıyor.

MonitUp Yeni Ara yüzü ile Sizlerle

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden MonitUp ara yüzünü değiştirerek sade ve minimalist bir hale dönüştürdü. MonitUp’ın web sitesinin ana sayfası artık çok daha kısa, az ve öz bilgiler içeriyor.

Monitup, zamanı etkili bir şekilde izleyerek ekiplerin ve firmaların verimliliğini artırmaya destek olur.

Certifyt Yeni Öğretmenlerini Arıyor

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Certifyt, platformunu öğretmenleriyle zenginleştirmeye başladı ve yeni öğretmenlerini arıyor.

Certifyt, Youtube’da eğitim içeriği üretenlerin, eğitimlerini sertifika programına dönüştürerek ek gelir elde edebilecekleri ve kursiyerlerin bu programın sınavına katılarak bitirme sertifikası alabilecekleri bir platformdur.

İTÜ Çekirdek ’ten Haberler

İTÜ Çekirdek Girişimcilik Eğitimleri Devam Ediyor

İTÜ Çekirdek girişimcilik eğitimleri kapsamında “Gelir ve Fiyatlama & Finansal Analizler ve Hesaplamalar”, “Değer Önerisi & Müşteri Kesitleri ve Kanallar”, “İş Modeli & Müşteriyi Anlamak” eğitimleri gerçekleşti.

Tanışma Toplantılarımız Devam Ediyor!

İTÜ Çekirdek 5. Dönem Tanışma ve Oryantasyon Toplantısı gerçekleşti.

InsurTech Programı ile Sigorta Sektöründe Dijital Dönüşüm Zamanı!

İTÜ Çekirdek #Insurtech Programı ile yeni nesil sigortacılığın öncüsü olma stratejisiyle, küresel girişimcilik ve yenilikçi teknoloji ekosisteminde giderek daha çok önem kazanan sigorta teknolojileri alanının gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, her biri alanında önde gelen sigorta firmaları olan AgeSA, Agito, AKSigorta, Axa Sigorta, HDI Sigorta ve Neova Sigorta ile iş birliğimizi sürdürüyoruz. Hemen başvur!

İTÜ Çekirdek #Otomotiv Programı Geleceğin Otomotiv Teknolojilerini Arıyor!

Otomotiv endüstrisi ve mobilite alanında çözümler üretecek girişimciler OİB’in gücüyle İTÜ Çekirdek’in #Otomotiv Programı’nda destekleniyor. Hızla gelişen teknolojilere ayak uyduran, inovatif fikirleri hayata geçiren ve otomotiv sektörüne katkı sağlayacak girişiminle seni İTÜ Çekirdek #Otomotiv Programına bekliyoruz. Hemen başvur!

 

 

Yazar Hakkında

Paylaşım
Close