İTÜ Çekirdek’te bu hafta: 16-20 Temmuz
İyi girişimlerin yetişme merkezi İTÜ Çekirdek’te bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı.
Mini Art çocuklara sanatı sevdirmek için yola çıktı
Sanatı ve sanatçıları öyküler ile anlatan bir boyama kitabı uygulaması olan Mini Art, çocuğun hayatının merkezlerinden biri olan “oyun” kavramı esas alarak geliştirilmiş. Dünyaca ünlü sanatçıların tablolarından esinlenerek hazırlanan uygulamada, boyama yapma ve hikâye dinleme olanakları aynı anda sunularak çocuğun görsel ve işitsel becerilerinin gelişimine katkı sağlanıyor.
3 yaş ve üzerine farklı boyama fonksiyonları, hikâye ve müzik alternatifleri ile zengin bir içerik sunan Mini Art, kapalı beta yayınına başladı. Projenin yaratıcısı Duygu Sezgin ve geliştiricisi Ersin Özüağ ilk denemeleri geçtiğimiz hafta E-Bebek Genel Merkezi’nde E-Bebek çalışanlarının çocukları ile birlikte yaptı. Ebeveynlerden ve yetkili öğretmenden alınan olumlu tepkiler Mini Art’ın çok yakında tüm sanal mağazalarda üst sıralarda olacağının sinyallerini verdi.
Nely’nin tanıtım filmi yayında!
İnovatif, akıllı, hareketli altyapısı ve duygusal karakteriyle marka ve hedef kitlesi arasında bağ kurmayı hedefleyen İTÜ Çekirdek girişimi Nely, tanıtım filmini yayınladı.
Aksense, BIO Convention’da
TEPAV ile MSD İlaç’ın düzenlediği Biostartup 2018 programında 3. olan Aksense Medikal Biyoteknoloji, BIO Convention’a katılıp, Boston’da Uluslararası Biyogirişimcilik Kampı’nda yer alma, hem biyogirişimcilik eğitimi alma hem de farklı ülkelerden biyoteknoloji startuplarıyla bir araya gelme şansını yakaladı. Bostonda düzenlenen BIO Convention’da, global şirketler ve yatırımcılarla birebir görüşmeler yapan ekip, küresel inkübasyon merkezlerini ziyaret edip projesini anlattı.
HangaarLab, V-Sight ile büyümeye devam ediyor
10 kişilik Ar-Ge ekibiyle İTÜ ARI Teknokent’te faaliyet gösteren HangaarLab, V-Sight’ın 9 global müşterisinde 80’in üzerinde lisans satışına ulaştı.
HangaarLab’ın geliştirdiği V-Sight, Endüstriyel Artırılmış Gerçeklik Platformu sayesinde saha çalışanlarının akıllı gözlük ve mobil cihaz yazılımları ile daha performanslı çalışmalarını sağlıyor. V-Sight sayesinde bir işin nasıl yapılacağı ile ilgili çizim, yazı, 3B-model vb. içeriklere artırılmış gerçeklik teknolojisi ile ulaşabilen çalışan, takıldığı yerde V-Sight Remote yardımı ile dünyanın herhangi bir yerinde bulunan bir uzman ile akıllı gözlüğünün veya Android-iOS mobil cihazının kamera görüntüsünü canlı olarak aktararak, uzaktaki uzmandan görüntü üzerinde çizimler, yazılar vb. ile yardım alabilmesini sağlıyor.
Girişimciler için pazar yeri olan Ginger Up açıldı
Ginger Up, girişimcilerin girişimlerini, projelerini direkt devredebilecekleri ya da parça parça satabilecekleri online bir pazaryeri. Girişimciler girişimlerinin yazılım, marka tescil, araştırma&data, domain ve patent gibi parçalarını Ginger Up üzerinden ilan oluşturarak satabilir; uygulamalarını, sitelerini, prototiplerini veya hisselerini devredebilirler. Satın alan girişimciler ise bu parçalarla girişimlerini hızlandırarak hayallerine bir adım daha yaklaşmış olurlar.
Girişiminizi canlandırmak yani ginger up’lamak için aşağıdaki linkten ilan oluşturun:
https://gingerup.co/adverts/new
TOSB, İTÜ Çekirdek girişimlerini dinledi
Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) yeni işbirlikleri ve yatırımlar için İTÜ Çekirdek girişimcilerini dinledi. Otomotiv alanındaki girişimlerin de oldukça ilgi gösterdiği İTÜ Çekirdek’te girişimlerle yakından ilgilenen TOSB üyeleri, yenilikçi girişimleri bundan sonra yakından takip edeceklerini belirtti.
İTÜ Çekirdek girişimleri demo day’de yatırımcı karşısına çıktı
İTÜ Çekirdek paydaşı melek yatırım ağları ve yatırımcılar ile Demo Day’de İTÜ Çekirdek girişimcileriyle bir araya geldi. Yatırımcı karşısına çıkmaya hazır İTÜ Çekirdekli girişimciler her eğitim dönemi sonrasında yatırımcılar/ yatırım ağları ile buluşma fırsatı yakalıyorlar. Böylece sadece Big Bang döneminde değil, yılın çeşitli zamanlarında projelerini yatırımcı karşısına çıkarabiliyorlar.
IBM ile Blockchain workshop’u
İTÜ Çekirdek destekçilerinden IBM, girişimcilerle birlikte Blockchain uygulamaları hakkında workshop gerçekleştirdi. Yakın dönemin en önemli trendlerinden biri olması beklenen Blockchain konusunda bilgi alan girişimciler, bu alandaki fırsatlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.