Dünyayı etkisi altına alan ve dünya nüfusunun çok büyük bir kısmını etkileyeceği düşünülen COVID-19 salgını sebebiyle şimdiden birçok ülkede yoğun bakım ünitelerinde ventilatör ihtiyacı hızla büyüyor.

COVID-19’un yayılması ile birlikte birçok ülkede enfekte hasta sayısı hızlı artıyor. Özellikle COVID-19 hastalarının %20’sinin hastaneye yatırıldığı ve %5’inin yoğun bakım ünitesine alınması gerektiği düşünülürse ventilatörlere olan ihtiyacın son derece yüksek olduğu görülüyor!

İhtiyacı olan hastaneler için “düşük maliyetli ve yapımı kolay bir ventilatör üretirim” diyen girişimcilere “İTÜ Çekirdek’te Geliştir, Dünyayı İyileştir” diyoruz!

HEMEN BAŞVUR

 

İTÜ Çekirdek #FightCOVID19 Çağrısı kapsamında aranan yoğun bakım ventilatörlerinin;

  • Kolay erişilebilecek ve uygun fiyatlı malzemelerden ve yaygın hızlı üretim yöntemleriyle (3D yazıcılar, CNC makineler vb.) üretilebilen,
  • Kurulumu ve kullanımı kolay,
  • Dayanımı yüksek,
  • Güvenilir,
  • Kolay sterilize edilebilen

niteliklerde olması bekleniyor.

İTÜ Çekirdek olarak amacımız mümkün olan en iyi tasarım çözümlerini en kısa sürede kolay erişilebilir hale getirmek.

HEMEN BAŞVUR

 

Bu amaçla seçilen tasarım çözümleri ücretsiz erişim ile herkese açık olacak, ihtiyaca ve sorunlara yönelik çözümlerin hız kazanmasına katkı sağlayacak.

Başvurularınızı İTÜ Çekirdek Genel Kategori’si üzerinden Covid-19 Çözümleri sektörünü seçerek yapabilirsiniz.

2012 yılından bugüne bir girişimcinin ihtiyacı olan her şeyi bir arada sunan İTÜ Çekirdek olarak günümüzün en büyük sorununa çözüm üretme çabamızda “benim de katkı sağlayacak bir girişimim var” diyorsanız, başvurularınızı bekliyoruz!

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close