Günümüzün en önemli teknolojik gelişmelerinden biri olan yapay zeka her geçen gün kapsam alanını genişletiyor. Artık günlük hayatta en yakın arkadaşımız neredeyse yapay zeka. Çözemediğimiz zor problemleri çözüyor, sağlık, bilim ve aklınıza gelebilecek hemen her dalda insana kolaylık sunuyor. 

Hatta artık yapay zeka meslek dallarına da hakim olmaya başladı. Hakim, avukat, doktor, muhasebeci, gazeteci veya yazar olabiliyor. Tüm bunları yapabilmesinin ise tek bir sebebi var: Yapay zeka sürekli ama sürekli öğreniyor. İnsan beyninden milyonlarca kat daha hızlı öğreniyor, gelmiş geçmiş tüm verileri çok kısa sürede inceleyip analiz edebiliyor. Ve belki de en önemlisi yapay zeka öğrendiklerini asla unutmuyor. 

Peki, yapay zekanın tüm bu becerilerini hayatımıza entegre etmesi gelecek yıllarda hayatımıza nasıl etki edecek? Bu ve muadil sorular yapay zeka ile ilgili en merak edilen konular. Bundan 20-30 yıl sonra hangi meslekler hala insanlar tarafından yapılmaya devam edecek? Ya da bugün izlediğimiz ve gerçekleşmesi bize imkansız gelen birçok bilim kurgu filmi günlük rutinimiz haline gelecek mi? Daha lokal düşünürsek ülkemizde yapay “dost” mu yoksa “düşman” olarak mı görülüyor? İş arkadaşımız bir robot olması fikrine ne kadar aşinayız? 

Bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Adgager, tüm bu soruların yanıtlarını derleyerek Türkiye’nin ilk yerli yapay zeka anketini gerçekleştirdi. yapılan ankete yüzlerce kişi katıldı.

Anket sonuçlarını aşağıda yer alan infografik üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close