SEO yönetimi özellikle yeni girişimler için oldukça önem taşıyor. Henüz yeni kurulmuş bir girişimin, arama motorlarında üst sıralarda yer alması hedef pazarda daha hızlı yer edinmesine yardımcı olabiliyor. Ancak yeni girişimlerin bütçeleri sınırlı olduğundan ve önceliklendirmeleri gereken başka konular olabileceğinden, arama motoru optimizasyonu çoğu zaman göz ardı edilebiliyor.

 

Bununla birlikte doğru bilgi ve adımlar takip edildiğinde, yeni girişimlerin, çok büyük bütçeler ayırmasına gerek kalmadan SEO yardımıyla görünürlüklerini artırmaları mümkün olabiliyor.

 

Temel: Teknik SEO

Teknik SEO, herhangi bir başarılı SaaS SEO kampanyasının temeli olarak kabul ediliyor. Güçlü bir teknik temel olmadan, arama motorlarının web sitenizin sayfalarını bulması ve dizinlerine eklemesi de bir o kadar güç oluyor. Bu nedenle teknik SEO, web sitenizin düzgün çalışması ve iyi bir kullanıcı deneyimi için büyük önem taşıyor.

Güçlü bir teknik SEO temeli oluşturmak için aşağıdaki maddeleri takip edebilirsiniz:

  • txt ve XML site haritalarını ayarlayın
  • Resimleri sıkıştırarak ve kodu optimize ederek sayfa yükleme hızını iyileştirin
  • Standart etiketleri kullanın
  • Tüm sayfalar için SSL sertifikaları kullanın
  • Yönlendirmeleri ve bozuk bağlantıları düzeltin

İçerik Kitaplığı Oluşturma

İçerik kitaplığı oluşturmak, web sitenizin kaç tane toplam anahtar kelime için sıralanabileceği ağını genişletmeye yardımcı oluyor. Google, güncel bir otorite olarak değerlendirilmek için web sitenizde en az 30 blog bulundurmanızı öneriyor. Web sitenizin belirli bir konuda otorite olarak görülmesi, o konuyla ilgili anahtar kelimelerde sıralamaya girme ve organik trafik elde etme olasılığınızı yükseltiyor.

Alakalı anahtar kelimeler için optimize edilmiş içeriğe odaklanmanız ve hedef kitlenizin aradığı konulara yönelik gönderiler oluşturmanız gerekiyor. Bu tarz içerikler oluşturmak, yalnızca arama motoru sonuçlarında sıralamanızın yükselmesine yardımcı olmakla kalmıyor aynı zamanda marka bilinirliğinizin artmasına ve potansiyel müşterilerinizin güvenini kazanmanıza da katkı sağlıyor.

Anahtar kelimelerinizi sayfa başlığınıza, başlıklara, gövde metnine, meta açıklamaya, resimlere ve URL’lere eklemeniz ayrıca önem taşıyor.

 

Backlink Oluşturma

Backlinck yani geri bağlantı oluşturma, henüz SEO konusunda yeterince bilgi sahibi değilseniz zaman zaman kaynak tüketimine neden olabiliyor. Bu nedenle ilk olarak temel bağlantılarla işe başlamanız önem taşıyor.

Temel bağlantılar oluştururken ilk olarak ad, adres ve telefon numaranızın her yerde tutarlı olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu, arama motorlarına girişiminizin meşru ve güvenilir olduğunu kanıtlayan yolların başında geliyor. Örneğin telefon numaranızdaki alan kodunu bir yerde parantez içinde yazdıysanız, telefon numarası bilgilerinizin yer aldığı her alanda aynı şekilde yazmanız gerekiyor. Adres bilgilerinizi de yine sokak, cadde, numara bilgileriniz gibi detaylar, her yerde aynı şekilde yer alacak şekilde düzenlemeniz gerekiyor.

 

Başlangıç Dizinleri 

Başlangıç dizini siteleri, genellikle henüz yeni bir girişim olarak elde edebileceğiniz pek çok şeyden daha güçlü geri bağlantılar sağlamanıza yardımcı olabiliyor. Bazı platformlar, dizin listelerine; ana sayfa, fiyatlandırma, demo gibi birden fazla bağlantı eklemenize izin verebiliyor.

Geri bağlantı sağlayan en popüler başlangıç dizinleri arasında ise CruncBase ve Angel yer alıyor.

 

Google Benim İşletmem

Daha yaygın olarak Google Haritalar olarak bilinen Google Benim İşletmem listeleri, yerel aramalarda oldukça önemli bir görünürlük sağlıyor. Girişiminizin fiziksel bir ofisi, üretim tesisleri veya fiziksel herhangi bir adresi varsa Google Benim İşletmem listesi talep etmek ve doldurmak fark edilmenize yardımcı olabiliyor.

SEO yönetimine başladığınızda organik aramalardan gelen trafiği görmeye başlamak, biraz zaman alabiliyor ancak bu çaba, genellikle karşılıksız kalmıyor. Biraz sabır ve kararlılıkla girişiminizin temel SEO ilkelerine hâkim olmasını ve çok iyi bir başlangıç yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

Kaynak: https://www.startupguys.net/seo-for-startups-how-to-get-started/

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close