Eleştirel bakış açısı sizce de insan ırkının en gıpta edilesi yaratımlarından biri değil midir? Sürekli daha iyiye gitmek için elindeki her şeyi eksik gören bir anlayıştan bahsediyoruz. Yoğurdum ekşi diyen bin yaşasın!

Türkiye son yıllarda müthiş bir teknoloji ve girişimcilik odağı kazandı. Genç ve parlak zihinlerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmesi, akademisyenlerin teoriyi pratiğe taşıması için ülkemizin dört bir yanında teknoparklar, kuluçka merkezleri ve teknoloji transfer ofisleri kuruldu.

“Müthiş işler yapmak için çalışıyoruz fakat daha gidecek çok yolumuz var” çoğunluk tarafından kabul gören genel bir kanı. Buna katılmamak elde değil fakat henüz yaş olan ağacımızın köklerindeki sorunları çözerek, hedeflerimize daha hızlı ve sağlıklı ulaşabileceğimiz argümanı da dikkate değer.

Halihazırda aralarında İsviçre Ticaret Odası genel sekreterliği, Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği yönetim kurulu üyeliği ve Avrupa Yatırım Bankası’nın Türkiye Teknoloji Transferi Hızlandırıcısı programı danışmanlığı gibi görevlerin de bulunduğu altı pozisyonda çalışan Doğan Taşkent, İTÜNOVA TTO için gerçekleştirdiği söyleşilerde Türkiye girişimcilik ekosistemine ve yenilikçilik algısına yapıcı eleştiriler getirdi. Küçük parçalara ayrılan söyleşiyi aşağıdaki oynatma listesinden seyredebilirsiniz:

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close