Türkiye’nin en iyi 20 erken aşama girişimi İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde dünyanın karşısına çıktı ve toplam 3 milyon TL ödül ile sürpriz yatırımlar için birbirleriyle yarıştı. Big Bang 2016 finalinde toplam 5 milyon TL başlangıç desteği girişimlere dağıtıldı.

Finale çıkan girişimlerden birçoğu farklı yatırım ağları ve konsorsiyumlardan ödül ile yatırımlar alırken; yalnızca üç tanesi 2016’nın en iyileri unvanını kazanmaya layık görüldü.

Big Bang 2016’nın en çok ödül toplayan birinci girişimleri her ikisi de 175.000 TL’ye layık görülen Mikro-p ve Next Horizons olurken, onları 170.000 TL alan Teleporter takip etti.

◊ Mikro-p

mikro-p

Mikro-P, yazılım tecrübesi olmayanların bile kolayca programlayabileceği, üzerinde birçok sensör ve donanım bulunan bir koloni robot platformudur.


◊ Next Horizons

robot

Askeri ve sivil sektörlerde yangın söndürme, şüpheli cisimlere müdahale, el yapımı patlayıcı tarama, seyir ve keşif gibi çözümler sunabilen robot platformu.


◊ Teleporter

teleporter

Kullanıcıların etkinlikleri oradaymış gibi deneyimleyebilmesini ve oradakiler ile iletişim kurabilmesini sağlayan sanal gerçeklik canlı yayın sistemi.


Etkinlik İTÜ Çekirdek’in Facebook sayfasından canlı olarak yayınlandı. Kaçıranlar etkinliği aşağıdaki oynatıcılardan seyredebilirler:

Big Bang 2016 büyük finaline dair detayları ve özel röportajları yayımlamaya devam edeceğiz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close