İTÜ ÇEKİRDEK’TE BU HAFTA: 17-31 TEMMUZ

Girişimcilerimizin ürün geliştirme süreçlerinde ilerlemeler kaydettiği Temmuz ayında, kitlesel fonlama çalışmaları da sürdü. İTÜ Çekirdek’te ise seminerler, Çözüm Atölyesi ve Motivasyon Buluşmaları bu ay da girişimcilerimizi ve İTÜ Çekirdek ekibini bir araya getirdi.
Scoutium
İTÜ Çekirdek girişimcilerimizden, kitle kaynaklı futbolcu gözlemciliği yapan Scoutium’un kullanıcı sayısı 100.000’e ulaştı.
The Snack Haus
Yüksek besin değerli gıdaları sağlıklı atıştırmalıklara dönüştüren The Snack Haus, ürün gamına bir yenisini ekledi. Kavunlu yeni atıştırmalığı denemek için tıklayın.
Porima 3D
Üç boyutlu (3D) yazıcıların sarf malzemeleri olan filamentleri (kartuş) fonksiyonel olarak üretmeyi hedefleyen Porima, PLA’lardan %100 geri dönüştürülerek üretilen “Porima Re-PLA” ile Harry Potter’ın efsane karakteri “Nagini”yi üretti.
FakeFind
Girişim, farklı ülkelerden kullanıcılarının artmasını göz önünde bulundurarak uygulama dillerine bir yenisini daha eklemeye karar verdi. Son güncellemeyle birlikte Portekizcenin de eklenmesiyle FakeFind 8 farklı dilde aktif olacak.
Drivee, Watch-X ve Onlock
Drivee, Watch-X ve Onlock girişimlerimiz Arıkovanı’nda fonlama için değerlendirme aşamasında.
Kullanıcıları tarafından kodlanarak kişiselleştirilebilen akıllı saatler üreten watchX, Arıkovanı’nda kitlesel fonlamaya çıktı. watchX saatleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için Arıkovanı’nı ziyaret edebilirsiniz.
Trafik kazası yaşamanız durumunda sensörleriyle kazayı algılayan bir cihaz olan Drivee, sürücü ve yolcular için sağlık birimleriyle iletişime geçerek en yakın acil müdahale ekibine ulaşıyor. Girişimin Arıkovanı’nda çıktığı kitlesel fonlamada hedefi 130.000 TL’ye ulaşmak.
Akıllı mobilya kilidi olarak hayata geçirilen Onlock, mobilyalarınızın üzerine yerleştirilerek, dolap kapağı, çekmece gibi kilitlenebilir bölümler için anahtara ihtiyacınız olmadan güvenli bir kişisel alana sahip olmanızı sağlıyor.
Ravinspect
İnsansız hava araçlarını endüstriyel uygulamalar için kapalı alanlara taşıyan Ravinspect ekibi, geliştirdiği otonom sistemlere depo yönetimini ekleyerek Endüstri 4.0 devriminde yerini alıyor. Daha önce, uçakların hangar içerisindeki bakımları için otonom sistem geliştirmiş olan Ravinspect, kapalı alanda otonom uçuş özelliğine sahip ürünleri ile endüstrinin farklı alanlarına sistemlerini taşıyor.
Büyük depolara sahip şirketler için depo yönetimi oldukça zahmetli ve maliyetli bir iştir ve depolarda insan faktöründen dolayı yapılan hatalar sebebiyle sürekli ürünlerin kontrol edilmesi, sayımlarının yapılması gerekir ve birçok şirket günlük, haftalık, aylık rutin sayımlar yapmaktadırlar. Ravinspect de geliştirdiği otononom insanız hava aracı sayesinde bu rutin sayımlarda %50’ye varan tasarruf sağlayarak süreci insansızlaştırmakta ve iş yükünü azaltmaktadır. Ürün, depodaki ürünlerin sayımının yanı sıra, ürünün doğru adreste ya da belli bir konumda olup olmadığının kontrolü gibi ek özellikler de sunuyor. Tüm sistem, bir kullanıcının uzaktan yeni görev atamasıyla çalışıyor ve dronelar görevini tamamlamak için depo içinde yer alan yuvalarından kalkarak tamamen otonom bir şekilde görevi tamamlayıp tekrar yuvasına dönüyor ve burada kendiliğinden şarj edilerek bir sonraki görevi bekliyor.
Ravinspect, Türkiye’deki önemli beyaz eşya üreticileri ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir ve Endüstri 4.0 devrimi için yeni özellikler ekleyerek yoluna devam etmektedir.
Proskop Proje Yönetim Sistemi
İmalat sanayisinde üretim süreçlerinin takibi hayati öneme sahiptir. Bu bilinçle hareket eden Es Otomasyon dijitalleşme sürecini Proskop ile başlattı. Makrogem ve Es Otomasyon firmalarının birlikte yürüttüğü proje başarılı bir şekilde devreye alınmıştır.
Hangi Okulda Okumalıyım
Türkiye girişimcilik ekosistemi içerisinde önemli bir yere sahip olan İTÜ Çekirdek’in bünyesine 2017 Mart ayında kabul edilen hangiokuldaokumaliyim.com 8 haftalık eğitim sürecinin ardından İTÜ Çekirdek’in de desteğini alarak sahaya açıldı ve pek çok özel eğitim kurumu ile anlaşma imzaladı.
Eğitim alanında velilerin ve öğrencilerin işini kolaylaştırma yolunda harekete geçen üç girişimci Turgut Kavaklı, Mürside Berivan Ağırman ve Mustafa Kavaklı “Hangi okulda okumalıyım?” projesiyle yola çıktılar. Projenin öncelikli amacı üniversite sınavına giren öğrencilerin okul tercihlerinde yollarına ışık olmak ve endişeli velilerin sistem hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak.
İlk etapta proje sadece Aydın’da özel okulların eğitim danışmanlarının velilere ve öğrencilere yol göstermesi amacıyla hizmet veren proje, bir adım daha gelişmek için özel okulların erken dönem kayıt fırsatlarından faydalanmak isteyen veliler için de bir platforma dönüştürüldü.
“Hangi Okulda Okumalıyım?” platformu UNİKILAVUZ etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelerek, 19 üniversite öğrencisi, okulları ve bölümleri ile ilgili bilgi almak isteyen lise öğrencilerinin sorularını bire bir cevapladı. 13.00 ile 17.00 saatleri arasında süren etkinlikte tercih dönemi öncesinde olan öğrenciler merak ettiklerini sordu, bölümünde yetkin üniversite öğrencileri cevapladı. Pek çok olumlu geri dönüş alan “Hangi Okulda Okumalıyım?” ekibi yeni etkinlikler için kollarını sıvamaya başlıyor.
Laska Energy
Laska Enerji, A Para kanalında yayınlanan Bir Fikrim Var programının konuğu oldu.
Satış Semineri
İTÜ Çekirdek kurumsal paydaşları arasında yer alan 3M ile Satış Stratejisi Geliştirme semineri gerçekleştirdik.
Mehmet Hoca Kutlama
İTÜ Çekirdek Koordinatörlerinden Doç. Dr. Mehmet Erçek Hocamız, mentorlukta 1.000. saatini doldurdu!
Eğitim Sonu Jürisi
3.dönem girişimleri eğitim dönemlerini tamamladı. İTÜ Çekirdek eğitim dönemini tamamlayan girişimciler Eğitim Sonu Jürilerine sunum yaptılar. Eğitim Sonu Jürisi sonunda 31 girişimin Big Bang sürecine devam etmesine karar verildi. Girişimcilerimizi kutluyoruz!
Çözüm Atölyesi
İTÜ Çekirdek 2019 girişimlerinden Crescive Games ile ekip yönetme konusunda Çözüm Atölyesi gerçekleştirdik. Crescive Games ekibi, ekip nasıl yönetilir, ekibe yeni kişiler nasıl katılabilir konuları hakkında diğer girişimcilerimizle fikir alışverişi yaptı.
Motivasyon Buluşması
İTÜ Çekirdek girişimleri haftanın yorgunluğunu her hafta gerçekleştirdiğimiz Motivasyon Buluşmaları’nda atıyor.
Shell & BenzinLitre İş Birliği
Akaryakıt alma kararı olan bir sürücüyle iletişime geçmenizi sağlayan BenzinLitre, Shell ile birlikte ilk çalışmasını gerçekleştirdi.
İlk olarak platforma yönelik farkındalık yaratılması amaçlanırken, ağır vasıtalar için özel üretilen Shell Rimula ve Shell Helix motor yağlarının iletişimi yapılarak, araç bakımı yaptıran ve yakıt alımını gerçekleştiren ağır vasıta şoförleri hedef kitle olarak belirlendi. Kampanya sonuçlarının coğrafik, teknolojik ve davranışsal boyutlarda analizlerinin yanında ağır vasıta tiplerinin davranışsal etkileri raporlandı.
Group M, WPP işbirliğiyle gerçekleşen bu çalışma için BenzinLitre sürücülerinden farklı kitleler oluşturuldu. Ağır vasıta motor yağı Shell Rimula için BenzinLitre’nin %9 kitlesini oluşturan ağır vasıta araçlara reklam gösterirken, Shell Helix ile ise dizel binek araç sürücülerini hedefleyen reklamlar gösterdi!
Hedeflenen sonuçlardan %20 daha fazla performans almayı başaran proje, Shell Rimula ve Shell Helix ile yeni kampanyalar yapmaya devam ediyor.
Yük Cebinde
Yük veren firmalar ile yük taşıyan nakliyecileri dijital ortamda buluşturan online platform Yük Cebinde, yurt dışına açılıyor.