İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı ve İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Tunçalp tarafından hazırlanan “İTÜ Çekirdek ile Girişimci Türkiye” radyo programının ikinci haftasında, Enwair Enerji Teknolojileri A.Ş. kurucusu Neslihan Yuca ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu ile otomotiv sektöründeki gelişmeler konuşuldu.

Türkiye’de otomotiv sanayi son 10 yılın ihracat şampiyonu olarak ekonominin lokomotif sektörü durumunda. Sektör 2015 yılında üretimde 1,4 milyon adet, ihracatta 1 milyon ve iç pazarda da 1 milyonu geçerek rekor kırdı ve büyümesini sürdürdü.

Ar-Ge ve inovasyonda bir lokomotif olan otomotiv sanayi dünyaya yeni trendleri getiriyor. Nesnelerin internetinin ön plana çıktığı günümüzde otomotiv sanayinin bu alandaki öncülüğü dikkat çekici. İletişimin her alana yayılması, yeni nesil araçların birbirleriyle ve ekipmanlarıyla olan haberleşmesi, sürücüsüz otomobil idealine bir adım daha yaklaşmamızı sağlıyor.

Geliştirdiği enerji çözümleriyle elektrikli araçlara da güç vermeyi hedefleyen Enwair’in kurucusu Neslihan Yuca’ya göre, 2020’de bir hayli yüksek sayıda elektrikli otomobil yollarda olacak. Böyle büyük bir pazarda, Türkiye ve dünyanın ihtiyacı olan asıl bileşenin elektrikli araçta batarya olduğunu belirten Yuca, ucuz ve hafif bir ürünün gerekliliğinden bahsediyor. Araba ve araçlar için şarj problemini çözmeyi hedefleyen Enwair, hem hızlı şarj edilen hem de uzun ömürlü olan yüksek kapasiteli bir batarya üzerinde çalışıyor.

Dünyada ve Türkiye’de otomotiv alanında yaşanan teknolojik gelişmelere odaklanan Girişimci Türkiye programının ikinci bölümünü aşağıdaki oynatıcıdan dinleyebilirsiniz:

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close