26 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı‘na göre yurt dışından alınan bazı teknolojik ürünlere bandrol ücreti uygulanacak.

Resmi gazete yayınlanan söz konusu karar için şu ifadelere yer verildi:

“Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, video, uydu alıcı cihazları ve birleşik cihazlar ile bunların dışındaki görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için bir defaya mahsus ve 2019 yılı için geçerli olmak üzere bandrol ücreti alınmasına karar verildi.”

Resmi gazetede yer alan bilgilere göre otomobil televizyonu için 8 euro, 51 ekrana kadar televizyonlar için 10 euro, 52-67 ekran televizyonlar için 16 euro, 68-85 ekran televizyonlar için 22 euro, 86-116 ekran televizyonlar için 34 euro, 117-148 ekran televizyonlar için 40 euro, 148 ekran ve üstündeki televizyonlar için ise 80 euro bandrol ücreti uygulanacak.

Ayrıca yurt dışından getirilen akıllı telefonlar için 20 euro, bilgisayar ve tabletler için ise 10 euro bandrol ücreti uygulanacak.

Bandrol ücretleri euro karşılığında Türk Lirası olarak tahsil edilecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close