Günümüz girişimleri güçlü kılan ellerinde bilginin gücünü bulundurmaları. İnternet sayesinde ihtiyaç duydukları bağlanılabilirlik ve bilgilere anlık olarak sahip olabiliyorlar. Bilgiye ve internet bağlantısına erişimin bu denli pratik hale gelmesi, halihazırda yaşadığımız girişimcilik rönesansını mümkün kıldı. Artık girişimciler iyi bir fikir çıkarmak, planlarını uygulamak ve yaklaşımlarını mükemmelleştirmek için ihtiyaç duydukları her şeye çok daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Bilgi orada fakat ona ulaşmak için kullanılacak milyonlarca farklı araç var. Girişimcilerin kullandığı ve büyük ölçüde memnun oldukları beş uygulamayı mobil cihazınıza indirerek çalışma deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.

  1. Evernote

Evernote artık son derece popükler bir uygulamaya dönüştü. Fikirlerinizi, notlarınızı ve planlarınızı organize etmenin kolay bir yolunu sunan Evernote’u ister bilgisayarınızdan, ister mobil cihazlarınızdan kullanabiliyorsunuz. Cihazlar arası senkronizasyon, yapılacaklar listesi oluşturma gibi özelikleriyle en iyi not alma uygulamalarının başında geliyor.

  1. Free WiFi Finder

Kimi girişimciler sürekli oradan oraya koşuştururlar, evden ofise, müşteri ziyaretinden dışarıdaki toplantılara kadar ajandaları doludur. Durum böyle olunca, girişimciler de fırsat buldukları yerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Bugünün teknolojisiyle bu çok da zor değil fakat yine de hızlı internet bağlantısı her an bulunamayabiliyor. Free WiFi Finder da tam bu noktada devreye giriyor. Konumunuzu kullanan uygulama, Starbucks ve havaalanı gibi çevrenizde ücretsiz WiFi sunan mekanları gösteriyor.

  1. Uber

Girişiminiz Uber’den faydalanabilir. UberTAXI ile toplantılarınıza tam zamanında gidebilir, UberXL ile tüm ekibiniz ile seyahat edebilir ve iyi bir izlenim yaratmak için UberGO ile müşterileriniz ile buluşabilirsiniz. Ofisinizi ziyaret etmek isteyen bir müşterinize veya yatırımcıya Uber ile araç da gönderebilirsiniz.

  1. MobileDay

Girişiminizin erken aşamalarında maliyetin altına girmemek için ofis tutmak istemeyebilirsiniz ve bu kabul edilebilir bir düşüncedir. Fakat bir ofisiniz yoksa, evinizde, kafelerde ve diğer genel geçer yerlerde verimli çalışmaya hazır olmalısınız. MobileDay’in amacı da bu. Tüm planlarınızı organize eden uygulama, toplantılarınızı kaçırmanızı ve işlerin aklınızdan çıkmasını engelliyor. Hatta eğer toplantınıza yetişemeyecek olursanız, karşı tarafı bu konuda bilgilendirebiliyor.

  1. Pocket

Pocket için dünyanın en iyi yer işaretçisi diyebiliriz. Uygulama ile makalelerden görsellere, videolardan şarkılara kadar her şeyi kaydedebilir ve daha sonra tüm cihazlarından erişebilirsiniz. Eğer girişiminize katkı sağlayacak bilgiler ile dolu bir makaleyi okuyamayacak kadar meşgulseniz, Pocket ile daha sonra okumak üzere kaydedebilirsiniz.

Bu uygulamalar milyar dolarlık bir fikir bulmanızı sağlayamacakken, işinizi tamamen otomasyona da bağlamayacak. Fakat yeni girişimciler için zor olan organize kalma eforunu kolaylaştıracaktır.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close