Kripto para dünyası şu sıralar oldukça kötü günler yaşıyor. Geçtiğimi hafta Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paralar ani ve büyük bir düşüşe geçti. Bu durum Bitcoin yatırımlarıyla milyarder konumuna yükselen Winklevoss kardeşlerin servetine de ciddi biçimde yansımış.

Bitcoin’lerini satmak istemeyen yatırımcıların hemen hepsi şu sıralar zarar ediyor. Sadece bir haftada yarı yarıya değer kaybeden Bitcoin, kısa bir süre önce bu konuda elde ettikleri servetle haberlere konu olan Winklevoss kardeşleri de bir anda kayıplarıyla gündeme taşıdı.

Kardeşler Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’e açtıkları davayı sonucunda aldıkları 65 milyon dolarlık tazminat kazanmışlardı. Bu paranın bir kısmıyla da Bitcoin yatırımı yapmışlardı. O dönem bir Bitcoin 10 dolar gibi komik bir değere sahipti. 2017 sonlarına doğu değeri 19 bin dolar seviyesine kadar yükselince elinde yüklü miktarda Bitcoin bulunduran Winklevoss kardeşler yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık bir servet elde etmişti.

Ancak Bitcoin geçtiğimiz Perşembe günü 9 bin seviyesine indi. Şu sıralar da 10-11 bin dolar arasında işlem görüyor. Bu düşüşte Amerika Birleşik Devletleri’nin ve Güney Kore’nin kripto para borsasını yasaklayacağını belirtmesi ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in kripto paralarla ilgili düzenlemelerinin sıkı olması gerektiğini vurgulayan açıklamalar yapmasının büyük payı bulunuyor.

Winklevoss kardeşler, Bitcoine yatırım yapmanın dışında kendi kripto borsası Gemini Exchance’i kurmuştu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close