Uzun süredir korkarak beklediğimiz an geldi ve reklamlı WhatsApp dönemi ufukta göründü. Üstelik bu sefer gerçek. Zira haberler resmi ağızlardan geldi.

Kötü haberi veren WhatsApp Başkan Yardımcısı Chris Daniels oldu. Shelley Singh ile bir e-posta röportajı gerçekleştiren Daniels, yakın gelecekte WhatsApp’ta reklam göstermeye başlayacaklarını onayladı.

“Durum’lara reklam yerleştireceğiz. Bu, şirket için birincil para kazanma modeli ve aynı zamanda işletmelerin WhatsApp’taki insanlara ulaşması için bir fırsat olacak.”

Buna göre yayınlanan reklamlar kullanıcıların karşısına sadece Durum sekmesinde çıkacak ve sohbetleri hiçbir şekilde etkilemeyecek. Söylenenlere göre Durumlar haricinde uygulamada başka bir şekilde reklam içeriği yer almayacak. En azından şimdilik.

Facebook’ta şirket genelinde yaşanan son gelişmelere baktığımızda bu haber sürpriz sayılmaz. Daha önce WhatsApp Business için yeni özellikler getiren şirket, bunun sinyallerini o zamandan vermişti.

Birkaç hafta önce ise WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton “reklamlı WhatsApp” söylentilerini haklı çıkaran bir açıklama yapmıştı. Acton, Facebook henüz WhatsApp’ı resmi olarak satın almadan önce bile uygulamada reklam göstermeyi planladığını belirtmişti.

O halde WhatsApp’ın “Neden Reklam Satmıyoruz?” manifestosunu, henüz yayından kaldırılmadan, hep birlikte hatırlayalım.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close