1 milyar kullanıcı sayısına ulaşan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, Mac ve Windows için geliştirdiği uygulamalarını yayınladı. Servisin bilgisayar sürümü, ilk web uygulamasının yayınlanmasından 15 ay sonra sunulmuş oldu.

WhatsApp’i web üzerinden kullananlar, Mac ve Windows uygulamasının bundan hiç de farklı olmadığını fark edeceklerdir. Firma açıklamasında, bilgisayar uygulamalarını “en basit tabirle telefonunuzun bir uzantısı” olarak tanımlıyor.

Uygulamanın Hindistan, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye’deki başarısı şüphesiz bu ülkelerdeki yüksek akıllı telefon penetrasyonu tarafından körüklenirken, WhatsApp’i iş ve sürekli iletişim için kullanan kullanıcılara masaüstü seçeneği tanımak şüphesiz uygulamaya iMessenger, WeChat ve Skype gibi rakiplerine karşı rekabet üstünlüğü sağlıyor.

WhatsApp’in halihazırda B2C hesaplar üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu proje 0,99 dolar yıllık ücretini iptal eden firma için yeni bir gelir kaynağı yaratacak.

WhatsApp’in Mac veya Windows sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close