Uber’in uçan taksi ortaklarından biri olan Bell, şu sıralar devam eden CES 2019’da elektrikli hava aracını görücüye çıkardı. Uber uçan taksinin göklerde olacağı zamanı ise 2020’lerin ortası olarak belirledi.

Geçtiğimiz yılki CES’te kabini tanıtılan uçan taksi bu kez tüm gövdesiyle, tam ölçekli versiyonuyla, ve yeni ismiyle CES 2019’da sahne aldı. Devasa bir helikopter görünümüne sahip olan bu fütüristik araç Bell Nexus adını taşıyor. Bell Nexus tıpkı helikopter gibi dikey olarak kalkış ve iniş yapabiliyor. Uçan taksi, pilot haricinde 4 kişiyi taşıyabiliyor.

Bell CEO’su Mitch Snyder, endüstrinin bir süredir hava taksinin ortaya çıkmasını beklediğini ve artık zamanın geldiğini belirtiyor: “Zemindeki alan sınırlı hale geldiği için taşımacılık sorunlarını artık dikey boyutta çözmek zorundayız. Bu noktada Bell’in mobilite vizyonunun bu soruna çözüm olacağına inanıyoruz.”

Uber, yakın gelecekte vermeye başlayacağı hava taksi hizmeti konusunda Bell dışında birçok farklı şirketle birlikte çalışıyor. Ancak Bell en büyük ve ilk partnerlerden biri. Nitekim Uber de Bell’in Nexus tasarımını, “Uber hava hizmetleri için büyük bir adım” olarak değerlendiriyor.

Uber’in planları doğrultusunda, Bell’in inovasyon direktörü Scott Drennan, Verge’e yaptığı açıklamada, şirketin “2020’lerin ortalarında” Nexus’u işletmeyi planladığını söyledi. Drenan, Nexus hakkında “Bu bir oyuncak değil. Bu, ailenizle birlikte kendinizi rahat ve güvende hissedeceğiniz bir uçak” yorumunu yaptı.

Verge ayrıca, Bell’in resmi lansmana kadar çalışan bir prototipinin olmayacağını bildirdi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close