İTÜ ARI Teknokent sponsorluğunda bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan The Pitcher etkinliğine, 14 farklı ülkeden ve 16 farklı dikey sektörden 500’ün üzerinde girişim başvurdu.

Girişimlerin sunduğu zekice fikirler, yetkin ekipler ve benzersiz sunumların büyük çoğunluğu dikkate değerken, yalnızca en iyi 20 tanesi The Pitcher 2017 sahnesinde işlerini tüm dünyaya sergilemeye değer görüldü.

Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan The Pitcher 2017’de sahneye çıkacak girişimler, Galata İş Melekleri, TEB Özel Melek Yatırım Platformu ve Technolera yatırımcılarının önerileriyle Insprad seçim kurulu tarafından titizlikle belirlendi.

Zorlu bir değerlendirme ve seçim sürecinin ardından, dünyanın dört bir yanından gelerek 15 Nisan’da yatırımcıların karşısına çıkacak 20 girişim şu şekilde sıralandı:

Money Nanny, harcamalarınızı tek tek girmenizi gerektirmeyen bir kişisel finans uygulaması. Mobil veya web uygulamasına eklenen istek listeleri ve gelecek planları doğrultusunda hareket eden sistem, kullanıcısının bütçesini zekice planlıyor ve harcamaları takip ediyor.

Brandalis, favori marka ve ürünlerinizi takip etmenin yeni bir yolu. Modadan spora, kozmetikten teknolojiye, yemekten eğlenceye ilgi alanlarınıza dair hiçbir yenilikten habersiz kalmamanızı sağlıyor.

Host My Pet, evcil hayvanlarınız için yerel, yetkin ve güvenilir bakıcılar bulmanızı kolaylaştırıyor. Tercih edilebilecek hizmetler arasında, evcil hayvanın bakıcının evinde “kalmasından, bakıcının eve gelmesine ve köpekler için yürüyüş gibi seçenekler yer alıyor.

My Trusted Will, aileniz ve sevdikleriniz ile aranızı açmamanızı sağlıyor, öldükten sonra bile… Önceden kaydettiğiniz mesajlar, ses kayıtları, videolar, belgeler ve hatta hediyeler, siz öldükten sonra istediğiniz kişilere gönderiliyor.

Ecomodation, kendi enerji kaynaklarını üreten yeni nesil sıfır enerji çevreci evleri sunar. Bu prefabrik evler, iki kişiyle bir gün içerisinde kurulup-sökülebiliyor; kendi organik yiyeceklerini, gazını, elektriğini ve hatta suyunu üretebiliyor!

Ekonomik kriz zamanlarında hiç kimse güvende değildir. Yamaska Capital geliştirdiği finans algoritmalarıyla Fortune 100 şirketleri gibi dev yatırımcıların zorlu dönemleri kayıpsız kapatmasını sağlıyor.

Sweaters, yerel spor toplulukları oluşturulmasını sağlayan bir mobil sosyal ağ. Kullanıcılar uygulamayı kullanarak yeni spor partnerleri bulabiliyor, spor aktivitelerinden anılar paylaşabiliyor ve ilgilendikleri spor dalına dair şirketleri bulabiliyor.

Dünyanın ilk dijital olarak özelleştirilebilir kolyelerini geliştiren Bisou, teknolojiyle sanatı bir araya getiren özel girişimlerden birisi. Kullanıcılar, kolyelerinin AMOLED ekranında görünecek dijital tasarımları mobil uygulama içerisinde katalogdan seçebiliyor.

  • ADVRCO
    Sanal Gerçeklik, Türkiye

ADVRCO, emlak sektörüne özel olarak geliştirdiği SaaS sanal gerçeklik sistemiyle, emlak danışmanlarının portfolyoları için 360 derece sanal turlar ve sanal gerçeklik içerikleri oluşturmasını sağlıyor.

3faktöriyel, üniversiteler için web tabanlı bilgi sistemleri ve 3fCampus ismini verdikleri dijital bir ekosistem geliştiriyor. Sundukları çözümler, üniversitelerden yaz okullarına kadar tüm eğitim kurumlarına uyarlanabiliyor.

Styleo, dünyanın en popüler sosyal ağlarından Instagram üzerinden satış yapılabilmesini güvenli ve kolay bir hale getiriyor. Satıcılar, yalnızca Instagram üzerinden satış yapmakla kalmıyor, ayrıca kendilerine ait bir e-ticaret platformuna da sahip oluyorlar.

Joker Menu, mobil uygulaması aracılığıyla kullanıcılarının daha restorana varmadan siparişlerini vermelerini ve ödeme yapmalarını mümkün kılıyor. Bu sayede hem sipariş hem de ödeme faslında harcanacak zamandan tasarruf ediliyor.

Gayrimenkul sahipleriyle kiracıları bir araya getiren Kiraplus, tüm kiralama işlemlerini basit, hızlı, güvenilir ve avantajlı hale getiren bir akıllı kira platformu.

7Story, Kıta Avrupası’nda hem bir interaktif video platformuna sahip olan hem de bu videoları hizmet olarak sunan tek girişim. Ekip eforlarını kurumsal müşterilerine odaklarken, çoğunlukla interaktif e-öğrenme kurguları ve KPI metriklerini ölçen eğitsel içerikler üretiyor.

Sukolay, şişelenmiş su siparişini kolay, hızlı ve güvenilir hale getiren bir mobil uygulama. Adresini kaydeden kullanıcılar, yaşadıkları bölgeye hizmet veren tüm su markalarını görebiliyor ve tek bir tuşla sipariş verebiliyor.

E-Sport Akademi, Türkiye’de çevrimiçi e-spor eğitimleri sunan tek girişim ve sporcuların bir sonraki mücadeleye hazır olmaları için yeteneklerini geliştirmesini sağlıyor. Girişim e-sporculara oyun koçluğu, çevrimiçi dersler, eğitici videolar ve özel ipuçları sunuyor.

Butik Deneyimler, romantik müşterilerine alternatif deneyimler* sunan bir sosyodijital platform. Bir dağın zirvesindeki amugurumi veya denizin ortasındaki bir teknede yoga dersleri gibi otantik ve eşsiz deneyimler.

Qvob, müşterilerinin Amazon e-ticaret pazarlama servislerini en verimli şekilde otomasyona bağlamasını sağlıyor. Yüksek doğrulukla gözlediği envanter, satış, maliyet, rakip ve istatistikler ile müşterilerinin dinamik durumunu analiz ederek, operasyondan ROI üretimi için gerekli adımları atıyor.

HeyDoc!, hastaları doğru sağlık danışmanlarına yönlendiren ödüllü bir küresel teletıp platformu. Ayrıca fiziksel muayene gerektirmeyen sağlık sorunları için uygulama içi danışmanlık servisi de sunuyor.

QuaNode’un geliştirdiği ücretsiz yazılım, hiçbir kodlama bilgisine sahip olmadan iddialı web ve mobil uygulama ürünleri geliştirilmesini sağlıyor. Geliştirici ekibe yalnızca servisin işlevlerini ve nasıl görüneceğini düşünmek kalıyor.

The Pitcher 2017, 15 Nisan’da 09:00’da Workinton Levent 199’da başlayacak. Finalist girişimlerin yatırımcı sunumlarına eş zamanlı olarak birçok konferans ve söyleşi seansları da gün boyunca sürecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close