Teleporter Nasıl Başardı?

Bugüne dek 1600’ü aşkın girişimciye destek olan İTÜ Çekirdek, altı yıldır Türkiye’nin iyi fikirlerinin gerçeğe dönüşmesinde diğer İTÜ ARI Teknokent kuruluşlarıyla birlikte kritik bir rol üstleniyor.
2015 yılında BİGG İTÜ Çekirdek sürecine girerek TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimci (BİGG) programına başvuran Teleporter, kısa zamanda büyük yol kat eden yerli girişimlerden yalnızca bir tanesi.
Yapay zeka, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileriyle insanların oturdukları yerden gerçek zamanlı etkinliklere katılmasını sağlayan girişim, e-spor müsabakalarını seyretmeyi kapsayıcı bir deneyime dönüştürüyor.
İTÜ Çekirdek’te aldığı ön kuluçka eğitimleri, mentorluklar ve seminerle iş fikrini geliştiren girişim, İTÜNOVA TTO aracılığıyla patent başvurusu yaptı ve fikrini korumaya aldı.
Kuluçka merkezi tarafından BİGG’e gönderilen Teleporter projesi, 150.000 TL destek almaya değer görüldü. İTÜ Çekirdek, 2015 yılında TÜBİTAK’a en fazla proje gönderen uygulayıcı kuruluştu ve bir sonraki yıl İstanbul’dan TÜBİTAK desteği alan her iki girişimciden birisi Teleporter ile aynı açık ofisi paylaştı. İTÜ Çekirdek girişimleri o yıl TÜBİTAK’tan toplam 4,8 milyon TL değerinde destek aldılar.
Hiçbir ücret ödemeden İTÜ ARI Teknokent’te ofisini kuran artırılmış gerçeklik girişimi, İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Avrupa’nın en büyük ikinci girişimcilik yarışması Big Bang 2016’da kazananlarından birisi oldu.
Teleporter, Big Bang 2016’dan toplam 170.000 TL ödül ve yatırım almanın yanı sıra, İTÜ GATE ile ABD’ye gitme hakkı kazandı. İşini büyütmek için İTÜ ARI Teknokent ve İTÜNOVA TTO ağından faydalanan şirket, bugünlerde İTÜ GATE ile San Francisco’da ve küresel hedefleri doğrultusunda çalışmalar yürütüyor.
BİGG İTÜ Çekirdek güncel başvurusu için son tarih 28 Mayıs. Hemen başvurun!