Teknoloji transferi ile ticarileşmek
Her hafta girişimcilik kültürünün daha iyi anlaşılmasını, girişimcilik ekosisteminin gereklerini ve sağladığı avantajları masaya yatıran İTÜ Çekirdek ile Girişimci Türkiye radyo programına bu hafta Doç. Dr. Deniz Tunçalp moderatörlüğünde, İTÜ NOVA TTO Genel Müdürü Ercan Çitil ile İTÜ Çekirdek girişimi Tabtoy’un kurucu ortağı Rahim Öner konuk oldu.
Programda bu hafta girişimcilerin fikri mülkiyet konularına değinilirken, üniversitelerin pek çoğunda bulunan Teknoloji Transfer Ofislerinin neler yaptığı, üniversitede bulunan teknoloji, buluş ve fikirler ile akademisyenler ve öğrencilerin nasıl desteklendiği, bu fikirlerin nasıl ticari hayata geçtiği konusu da masaya yatırıldı.
Ercan Çitil Teknoloji Transfer Ofisini şu şekilde tanımlıyor: “Üniversitedeki bilginin ve teknolojinin sanayi ile buluşmasına aracılık eden kurumlardır. Şirket yapısında olabildikleri gibi üniversitenin bir uzantısı olarak da hizmet verebiliyorlar.” Bu kavram Türkiye’de yeni gelişen bir kavram olmasına rağmen hızla gelişiyor.

Uluslararası ölçekte bilimsel ve teknolojik bilgi üretim kapasitesinin artırılması ve üretilen bilginin ticarileştirilerek topluma daha faydalı hale gelmesini amaçlayan İTÜ NOVA Teknoloji Transfer Ofisi’nin faaliyetleri ve girişimcilere destekleri konusunda daha geniş bilgiye radyo kaydımızdan ulaşabilirsiniz.