Koronavirüs ile Mücadelede iPad Ön Saflarda

Açıklanan verilere göre salgının dünyada açık ara en şiddetli yaşandığı ülke Amerika Birleşik Devletleri’nde özellikle New York eyaletindeki hastaneler büyük bir yoğunlukla başa çıkmaya çalışıyor.

Katı izolasyon kurallarının uygulandığı, sağlık personelinin koruyucu kıyafetler giyerek hizmet vermeye çalıştığı Massachusetts Hastanesi’nde doktorların stajyerlerden oluşan bir ekiple yaptığı günlük hasta kontrolleri yerini koruyucu bir ekipman ile donatılan tek bir hekimin laptop yardımıyla yaptığı kontrollere bıraktı.

Rutin kontrollerde toplanan bilgiler hastadan sorumlu hekime kurulan bir aplikasyon yardımıyla iletilirken, bu yöntemle personelin virüse maruz kalma olasılığı sınırlandırılmak isteniyor. Serum askısına monte edilen özel bir yazılımın yüklü olduğu iPad’ler aracılığıyla  hastalar 2000’in üzerinde hemşireye de ulaşabiliyor.

Hastane yönetimi bu yöntemle sağlık personelinin salgından korunmak için ihtiyaç duyduğu ekipman kullanımının da yarıya düştüğünü belirtiyor.

Google, Oyun Yayın Platformu Stadia’yı 2 Aylığına Ücretsiz Kullanıma Açtı

Gmail hesabına sahip olan herkes Google tarafından yönetilen oyun yayın platformu Stadia’ya ücretsiz olarak erişebilecek. Ön bilgi olarak Stadia’nın şimdilik dünyadaki 14 ülkede kullanılabildiğini belirtelim.

Platformun “Pro” üyelikle servis veren modeli yakın zamana kadar 129 dolar karşılığında kullanılabiliyordu. Pandemi süreci nedeniyle böyle bir karar alındığını belirten Stadia Genel Müdürü Phil Harrison, bu zorlu günleri uzun süreler evlerinde kalarak geçiren insanların arkadaşları ve ailesiyle sosyalleşebilmesi ve eğlenebilmesi amacıyla böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Stadia platformuna erişebilen ülkeler şöyle sıralanıyor: ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya.

Evet, maalesef platform Türkiye’de henüz hizmet vermiyor. Listede yer alan ülkelerde yaşayanlar ise bilgisayarlarından Chrome tarayıcısıyla, Android cihazlarda ise Google Play üzerinden indirilebilen uygulama aracılığıyla platforma erişebiliyor. Platform iOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise henüz kullanılamıyor.

3 Boyutlu Yazıcı ile Parmak İzini Aldatmak Mümkün

Araştırmacılar, 2000 dolarlık bir maliyetle biyometrik tarayıcıların %80 oranında kandırılabildiğini ortaya çıkardı.

Özellikle mobil telefonlar ve laptoplarda kişisel güvenlik sağlayıcısı olarak pratik bir çözüm sağlayan parmak okuyucular hackerlar tarafından uzun bir süredir alt edilmeye çalışılıyordu. Siber güvenlik tehditlerine karşı güvenlik çözümleri sunan Cisco Talos şirketinin araştırmacılarına göre tek ihtiyaç 3 boyutlu bir yazıcıya sahip olmak.

Araştırmacılar ev tipi 3 boyutlu yazıcıların çok daha erişilebilir olmasıyla gerçek bir parmak izinin çözünürlüğüne ulaşabilecek çıktılar alabilme ihtimalinin parmak izi okuyucuların güvenilirliğinin azalmasına neden olabileceği sonucuna ulaşsa da gerekli çözünürlüğü elde etmek için hâlâ ciddi bir çaba gerektiğinin altını çiziyor.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close