PYTHON PROGRAMLAMA DİLİNİN YARATICISI, MİCROSOFT’A TRANSFER OLDU

Yapay zekâ, makine öğrenimi, doğal dil işleme gibi günümüzün yükselen teknolojilerinin yararlandığı önemli programlama dillerinden biri olan Python’ın yaratıcısı Guida van Rossum, Ekim ayında sonlanan altı buçuk yıllık Dropboc macerasının ardından Microsoft’a katıldığını açıkladı. Van Rossum, Microsoft’taki amacının Python programlama dilinin geliştirilmesi olduğunu ve bunun sadece Windows işletim sistemini içermediğini de sözlerine ekledi.

135 GİRİŞİMDEN OLUŞAN STARTUP KOALİSYONUNDAN ÇAĞRI

Seyahatten, konaklamaya ve iş bulma girişimlerine uzanan farklı dikeylerde faaliyet gösteren 135 startup girişimi, Avrupa Komisyonu’na Google’ın tekelleşme girişimlerine engel olunması çağrısında bulundu. İçlerinde Booking.com, Expedia, Kayak, Opentable ve Tripadvisor gibi önemli startupların imzasının da bulunduğu çağrı metninde değinilen maddelerden birine göre arama motoru devinin arama sonuçlarında kendi servislerine yönlendiren başlıkları ilk sıralarda getirerek benzer dikeylerde faaliyet gösteren şirketlere karşı haksız rekabet yarattığı öne sürülüyor.

5G TEKNOLOJİSİNİN GELECEĞİMİZDEKİ ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
Son birkaç yıldır geldi, gelecek diye dört gözle beklenen 5G teknolojisinin hayatımıza girişi, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla birlikte sekteye uğradı. Mevcut network teknolojilerine göre 20 kat daha hızlı veri transferi sağlama kapasitesi bulunan teknolojinin, veri naklini sağlayan mevcut vericilerle taşınmasının mümkün olmaması ve bu dönüşümün bir süre daha zaman alacak olması dolayısıyla akıllı telefonlarda yaygınlaşmasının bir süre daha sekteye uğrayacağı düşünülüyor.

Bunun yanında fabrika ve depo alanları gibi özel kablosuz ağa sahip olan mekânlarda vadettiği veri hızını sağlayabilen 5G teknolojisiyle, üretim sürecinde çalışan robotların birbiriyle olan iletişimi çok daha hatasız bir şekilde yürütülmeye başlandı. Almanya Bavyerası’nda yer alan Bosch fabrikasında kullanılmaya başlanan 5G teknolojisiyle mevcut veri aktarma teknolojisiyle 50 milisaniye olan gecikme süresinin 1 milisaniyeye düşmesiyle binlerce cihazın aynı anda bağlanmasını sağlayan yeni sistem çok daha yüksek güvenilirlik ve kapasiteye ulaşılmasını da sağlıyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close