Mars Yüzeyine Ait Yeni Fotoğraflar Yayınlandı

Nasa’nın 2012 yılının Nisan ayında Mars’a ulaşan aracı Curiosity, yedi yıldan uzun bir süredir gezegen yüzeyinde  keşif çalışmaları yaparken, gönderdiği fotoğraflar Mars’ta bir zamanlar su olduğuna dair izler taşımaya devam ediyor. Ekim ayının başlarında Gale Krateri’nden gelen son fotoğraflarda Mars yüzeyinde bir zamanlar dolu olduğu düşünülen antik bir göl yüzeyinde sülfat tuz kalıntılarına rastlandı. Bilimadamları göldeki suyun kuru geçen bir dönemin ardından buharlaştığını ve geriye tuz katmanının kaldığını düşünüyor. Dünyamızda bu duruma çok sık rastlamıyoruz, çünkü atmosferimiz ve manyetik alanımız gezegenimizin nemli kalmasını sağlıyor. Mars’ta ise durum biraz farklı, bundan milyarlarca yıl önce Mars’ın da bir atmosferi vardı, ancak daha küçük bir manyetik alanı bulunuyordu. Bu durum güneşten gelen rüzgârların zaman içinde atmosferin yok olmasına ve gezegenin kurumasına neden oldu.

Google, Pixel 4 Lansmanı Yapıldı

Google, Pixel serisi telefonunun yeni modelinin lasnmanını gerçekleştirdi. 15 Ekim’den itibaren ön siparişleri alınmayı başlanan yeni model, 24 Ekim’den itibaren raflardaki yerini almaya başlıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde 799 $’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Pixel 4 modelinde makine örenimi ve yapay zekâ ile desteklenen kamera özellikleri ön plana çıkarılmış.

Facebook Gaming, Oyunculara Daha Fazla Gelir Sağlıyor

2018 yılını 120 milyar $ düzeyinde bir gelirle kapatan video oyun sektörü dikkatleri üzerine çekmeye devam ederken, kariyerlerini oyuncu olarak planlayanlar için de gelir elde edebilecekleri yayın platformları arasında ciddi bir rekabet yaşanıyor. Amazon’un sahibi olduğu Twitch oyun yayınlayan platformlar arasında ezici bir üstünlükle öne çıksa da Google, Youtube ile Microsof ise Mixer ile pazardan pay almak için yarışıyor. 2018 yılı Ocak ayında Facebook Gaming ile yarışa dahil olan Facebook da bu rekabetin içerisinde yer almaya çalışırken, 153 bin aylık aktif kullanıcıyla 3 milyon kullanıcısı bulunan Twitch ile henüz arasında ciddi bir fark bulunuyor. Her platformda yayıncılar için farklı para kazanma metotları bulunuyor. Oyuncular arasında yapılan araştırmalarda Facebook’ta takipçi sayısını artırmak ve gelir elde etmek diğer platformlara göre daha kolay, bunda Facebook’un halihazırda sahip olduğu 2 milyarın üzerinde aylık kullanıcı sayısının da etkili olduğu söyleniyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close