Mobilden Alışveriş Dönemi

Alışverişi yalnızca ihtiyaçlarımız için mi yapıyoruz, yoksa dizginlenemeyen satın alma eğilimlerinin kurbanı mı oluyoruz bilinmez, ancak artık mobil cihazlarımızdan yaptığımız kesin. Amerika’dan dünyaya yayınlan “Black Friday” alışveriş çılgınlığı –ki günün çıkış noktasıyla bugünkü algılanış şekli biraz farklı- satın alma alışkanlıklarımızın giderek dijital ortama kaydığını bir kez daha rakamlarla gösterdi.

Türkiye’de de “Efsane Cuma”, “Çılgın Cuma” vb. farklı söylemlerle pazarlanan “Black Friday” 4,7 milyar TL’ye ulaşan kartlı alışverişin %30’unu ineternet üzerinden yapılan alışverişler oluşturdu. Günün çıkış noktasındaki Amerika’da ise bu rakam 7,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu işlemlerin 2,9 milyar dolarlık bölümü mobil cihazlardan gerçekleştirildi.

Sosyal Medyada Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarının Yükselişi

Artırılmış Gerçeklik (AR) uygulamaları mobil uygulamalarda her geçen gün daha fazla kullanılmaya başlanırken, Business Insider Intelligence tarafından yapılan bir araştırmada hâlihazırda AR kullanıcı sayısı 1,5 milyar seviyesinde. Bu rakamın 2023 yılında 2,5 milyar kullanıcıya ve 13 milyar dolarlık bir pazar hacmine ulaşması bekleniyor.

Play Station 5 ve Xbox X Series X 2020’de Geliyor!

Konsol oyuncularının beklediği an geldi çattı. Play Station 5 ve Xbox X Series 2020’de piyasaya sürülmeye hazırlanılıyor. Kötü haber ise iki konsol üreticisinin de yeni ürünlerini yıl sonuna doğru piyasaya sürecek olduğu haberleri.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close