Teknoloji dünyasında geçtiğimiz hafta yaşananlara hızlıca göz atmak ister misiniz?

New York Metrosunda Apple Pay ile Ödeme Başladı

31 Mayıs’tan itibaren New York metrosunda ve otobüslerde Apple Pay ile ödeme dönemi başladı. Ödeme uyumlu cihazlardaki iPhone ve Apple Watch ile yapılabiliyor. Cihazınızın sürümü (iOS 12.3 üzeri, watchOS 5.2.1 ve üzeri) güncel ise yapmanız gereken tek şey Face ID veya Touch ID ile ekranı açıp turnikeye okutmak, trene yetişmek için koşmaya başlayabilirsiniz.

Ödeme, Wallet&Apple Pay uygulamalarına bir kez tanımlanacak kredi kartı ile yapılıyor. Sistem şimdilik sadece tek kullanımlık geçişlerde çalışıyor. Aylık ve haftalık aboneler henüz yararlanamayacak. Uygulamanın 2023 sonuna kadar tüm hatlarda ve aboneliklerde kullanıma açılması planlanıyor. Aynı dönemde Google da Google Pay ile ödemelerin yapılabileceğini duyurdu.

A.B.D. ve Huawei Arasındaki Teknoloji Savaşları Kızışıyor

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı’nın yasak listesine giren Huawei’ye bir engel de Facebook’tan geldi. Şirket bundan sonra Huawei cihazlarının yazılım desteği verilmeyeceğini açıkladı. Facebook’un sahip olduğu Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamaları Huawei cihazlarında otomatik standart olarak bulunmayacak. Kullanıcıların uygulamaları kendilerinin yüklemesi gerekecek.

İki ülke arasında olan devam eden ticari savaşların ne kadar süreceğini kestirmek mümkün görünmüyor ancak hem A.B.D.’de bulunan Huawei distribütörleri hem de Huawei’nin bu süreçten olumsuz etkileneceği öngörülüyor.

Twitter, Yapay Zekâya Yatırım Yapıyor

Sosyal ağ Twitter, Londra merkezli bir yapay zekâ firması olan Fabula AI’ı satın aldığını duyurdu. “Deep Learning” alanında faaliyet gösteren bir girişim olan firma, Twitter tarafından çevrim içi dünyadaki bilgi dezenformasyonunu gerçek ve gerçek dışı haberler arasındaki farkları tanımlamak ve sosyal ağı güvenilir bir bilgi kaynağına dönüştürmek için yapılacak çalışmalarda kullanılacak.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close