Dünyanın en popüler müzik servislerinden Spotify kendi müzik donanımlarını geliştirme niyetine ve bir hayli büyük hedefleri var.

Firmanın web sitesinde yer alan bir iş ilanında, Spotify’ın “insanların müzik ve ses içeriklerini tüketme biçimini değiştirecek”, “Pebble Watch, Amazon Echo ve Snap Spectacles‘a benzer bir ürün kategorisi oluşturmak istediği belirtiliyor.

Spotify’ın başarmak istediği büyük hedefler bilinirken, geliştirmek istediği cihazların detaylarına dair detaylı bilgi yok. İş ilanında cihazın internete bağlanacağı ve doğrudan Spotify tarafından üretileceği belirtilmiş.

Firma ayrıca yine web sitesi üzerinden sesle kontrol konusunda uzman ekip arkadaşları arıyor. Bir süredir yayında olan bu ilanın Spotify uygulaması için açıldığı düşünülse de, söz konusu profesyonellerin Spotify imzalı akıllı bir cihaz için aranıyor olması muhtemel.

Spotify’ın planına dair şimdilik bildiklerimiz Pebble Watch, Echo ve Spectacles örneklerinden ibaret. Bu cihazlardan her biri piyasaya sunulduklarında benzersizdiler ve mevcut bir yazılımın deneyimlenme şeklinde devrim yaratmışlardı.

Spotify’in müzik dinleme yeteneğine sahip bir cihaz yapmaya ilgi duyduğunu varsaymak mantıklı görünürken, kararın iPod’un akıllı telefonlara karşı bariz kaybettiği bir dönemde alınması garip karşılanabilir. Fakat öte yandan, aradan geçen neredeyse 10 yıllık zamanın, dijital müzik donanımlarının yeniden dirilmesi için gerekli aralığı verdiği düşünülebilir.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close