Ülkemizde “homeless” yani tam karşılığıyla evsiz kimseleri, Orta Doğu’da yaşanan savaşların etkisiyle şehirlerimizde daha çok görür olduk. Bir insanın temel ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyacını karşılamayacak kadar çaresiz kalması, o köşede duran aileyi görmezden gelip, evimizde Netflix izlemeye gittiğimiz anlarda belki çok da yakın bir ihtimal olarak görünmüyor. Bu sözler sert bir eleştiri değil, aslında tam olarak hayatın yanı başımızda yaşanan gerçekleri.

San Francisco’da yaşayan ve evinden okula giderken her geçen gün daha çok evsiz insanı sokakta görmeye başlayan bir öğrenci, kayıtsız kalamayarak arkadaşlarıyla birlikte güneş enerjisini kullanan çadırlar üretmeye başlamış. Katlanarak bir sırt çantasına dönüşebilen bu çadırlar, evsiz insanlara para vermek yerine, onların hayatlarını kolaylaştıracak bir fikrin hayata geçmesini sağlamış.

Bu fikri hayata geçirirken aldıkları yegâne destek ise yaptıkları Google ve Youtube aramaları ile deneye yanıla ortaya çıkardıkları ürünler.

2012 yılında DIY Girls adıyla kar amacı gütmeyen bir girişime dönüşen bu oluşum, geçtiğimiz yıl 650’nin üzerinde gönüllüye ulaştı. Hikâyenin devamını merak edenler, buradan ulaşabilirler.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close