Bağış odaklı sosyal girişim Givin, Metin Hara’dan yatırım alarak yeni bir ortaklığa imza attı. Mobil uygulama yoluyla bir bağış platformu yaratan Givin’e yatırım yapan Hara, “Givin, iyi amaçlar için herkesin elinden geldiğince katkıda bulunmasını sağlıyor” dedi.

Yatırımın tam tutarı veya değerleme henüz açıklanmadı. Ancak finansal desteğin yanı sıra Metin Hara’nın popülerliği sayesinde Givin bilinirliğini arttırarak hem kurumsal hem de ünlü isimlerle olan işbirliklerini artırmayı hedefliyor. Ayrıca girişimin Amerika pazarına açılma hedefi için de Metin Hara’nın önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Yıllar önce yola düştüğümde kendime bir söz verdim “kendim için ne istiyorsam onu karşımdakine sunacaktım.” İyilik yolunda yürürken zorluklar yormuyor insanı… Ama en zoru ne biliyor musunuz? Doğayı katleden, çalışanları sömüren, öfke saçan kişiler/markalar bunca destek alırken “iyilik” adına çalışmalar hep cılız destekler alıyor. Başak’la givin için görüşmeye gittiğimde dahice denecek kadar güzel bir uygulamanın hoşgörünün, paylaşımın diyarı olan Türkiye topraklarında hak ettiği noktaya henüz ulaşmadığını gördüm. Benim hali hazırda birçok yoğunluğum olmasına rağmen ona döndüm ve “ben de varım” dedim. Ve biz güçlerimizi birleştirmeye karar verdik. Böylesine güzel bir fikrin yalnız kalmasına izin veremezdim. Ulaşacağı 10000’lerce ihtiyac sahibinin sorumluluğu vardı omuzlarımızda… @givinapp, her tür ürün ve deneyimin bağış karşılığında verilebildiği, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için oluşturulmuş ve bağışı ödüllendiren ilk mobil uygulama, yenilikçi bir destek ve alışveriş platformu. @givinapp’ten yapılan tüm alışverişlerin tüm geliri eğitim, çocuklar ve hayvanlar için çalışan STK’lara bağış olarak aktarılıyor. @givinapp, iyi amaçlar için herkesin harekete geçebilmesini sağlayan bir platform, bir #modernkahramanlar topluluğu. Gelin, givin mobil uygulamasını indirerek bize katılın, birlikte alalım, verelim paylaşalım ve iyiliği hep birlikte çoğaltalım. #DurmasınDestekOlsun @togvakfi @tohumotizm @tegv @kacuv @tocevonline @hacikodernegi @temelihtiyacdernegi Sevgili Başak: Bu ülkenin kadınları artık şiddetle anılmasın. Zekalarıyla, teknolojiye yön vermeleriyle, iyilik için atan kalpleriyle, güzel projeleriyle anılsın… Bize ilham oldun, bunca can sıkıcı haberin arasında bizlere umut oldun. Givin artık hepimize emanet. Ben ve bütün @insanaguven ailem senin bebeğin büyüsün diye emeklerimizi seferber edeceğiz. Benliğimizi bırakacağız geride, “bir” olup çalışacağız… Ben eminim ki Türk halkı da bizleri yalnız bırakmayacaktır. Sana söz veriyoruz #iyilikkazanacak #insanaguven

Metin Hara (@metinhara)'in paylaştığı bir gönderi ()

30 binin üstünde kayıtlı kullanıcıya sahip olan Givin mobil uygulaması, sivil toplum kuruluşlarından da yoğun talep alıyor. Givin mobil uygulaması ile uygun fiyatlarla alışveriş yaparken Toplum Gönüllüleri Vakfı, TürkiyeEğitim Gönüllüleri Vakfı, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, Tohum Otizm Vakfı, HAÇİKO ve TOÇEV gibi sivil toplum kuruluşlarına bağış sağlanabiliyor.

Givin’de yapılan ödemelerin yüzde 80’i seçilen sivil toplum kuruluşlarına aktarılırken yüzde 20’si de Givin’in sürdürülerek daha çok bağış sağlamasına destek oluyor. Givin aynı zamanda bağışçılarını da ödüllendiriyor. Givin ile bağış yaparak destek puanları toplayan kullanıcılar dönemsel yarışmalarla çeşitli ödüller kazanabiliyor ve en az 2 kişilik şirket ekipleri oluşturarak diğer ekiplerle yarışabiliyorlar.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close