Tarih boyunca kurgu ve tahmin, güzel ve devrim niteliğinde bilimi ortaya çıkardı, gözlerimizi tamamıyla yeni evrenlere açtı. “Bebek adımlarıyla ilerleyen bilimden bahsetmiyorum,” diyor Eric Haseltine, “Devasa sıçrayışlar yapan bilimden bahsediyorum.”

Microsoft, Apple, Intel, Uber ve daha sayısız yenilikçi sürekli bir devinim içinde yeni buluşlar ile hayatımızı kolaylaştırıyor. Gelgelelim, kendilerini adadıkları ve insanlığa sundukları bilim yavaş ilerliyor, en azından kontrol edilen bir hızla sunuluyor.

İçerisinde yaşadığımız çağ sürekli bir gelişime ev sahipliği yapıyor fakat Haseltine’ın bahsettiği bu sürekli devinimin ortam sağladığı, tüm bu küçük parçaların ötesine geçen ve bildiğimiz doğruları bir sonraki gerçekliğe taşıyacak olan çığır açan buluş.

Bu konuşmada, Haseltine tutkuyla biri tarih yazmış, diğeri ise hayran kalınası bir hırs ve sağlıklı dozda çoğunluktan gelen bir skeptisizm ile insanlığın en büyük sorularından birini araştıran iki farklı fikir beraberinde düşünsel bir arayışın sınırlarına götürüyor.

Ve sonrasında geriye dev bir soru işaretini gidermek kalıyor; bir sonraki çığır açan buluş ne olacak?

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close