Insurtech kavramından geçtiğimiz yazılarımızda bahsetmiştik ancak kısaca hatırlatmak gerekirse; yenilikçi teknolojilerin sigorta sektörüne yönelik çözümler üretmek amacıyla kullanıldığı iş modellerine InsurTech adı veriliyor.

Sektöre yeni bir soluk getiren, bakış açılarını değiştiren, yenilikler kazandıran uygulamalar ve fikirler anlamına gelen “disruptive” kelimesinin sigorta sektöründe karşılığını bulmuş girişimlerden örnekler vereceğimiz bu yazıda, sektöre girmeye hazırlanan girişimci adaylarına bir nebze ilham vermeyi umuyoruz. J

Tractable
Araç sigortasına yeni bir bakış açısı getiren girişim yapay zekâ uygulamasıyla kaza anında çekilen fotoğraflardan yararlanarak parça hasarını ve tamir masrafını anlık olarak hesaplıyor. Günler ve aylar süren bir hasar tespit çalışmasını dakikalara indirildiği bu uygulama ile hasar ödemeleri çok daha hızlı gerçekleştirilmiş oluyor.

Dinghy
“Freelancer”lara yönelik geliştirilen mobil uygulamayla çalışanlar, çalıştıkları süre boyunca sigortalarını yaptırabiliyorlar. Bireysel mali sorumluluk, yasal harcamalar, iş ekipmanı ve siber güvenliği kapsayan uygulama aracılığıyla 45 saniye içerisinde teklif alıp, 3 dakika içerisinde sigortanızı yaptırabiliyorsunuz.

Untangler
Kullanıcılardan topladığı herhangi bir formattaki veriyi saniyeler içerisinde sigorta şirketi tarafından çözümleme yapmak gerekmeksizin anlamlı hale getiren uygulama sayesinde saniyeler içerisinde poliçe teklifi üretmek mümkün olabiliyor.

Bima
İsveç’in Stockholm şehrinde kurulan Bima, 14 ülkede 26 milyon tüketiciye ulaşmayı başardı. Düşük gelir grubundaki kitleye sigorta ve mobil sağlık hizmeti götürmeyi amaçlayan girişime dünya devlerinden Allianz da yatırım yapan firmalardan.

Trov
Talebe bağlı sigorta hizmeti sunan San Francisco merkezli girişim mobil uygulama üzerinden dilediğiniz herhangi bir şeyi sigortalayabilmenizi sağlıyor. Firma hedef kitlesini mobil jenerasyon olarak belirlerken amaçlarının esnek, şeffaf ve basit bir şekilde mobil cihazlarınız üzerinden sigorta yaptırılmasını sağlamak olduğunu belirtiyor.

Lemonade
Dünyanın ilk açık kaynak sigorta poliçesi olduğunu savunan New York merkezli girişim Lemonade, yapay zekâ ve davranışsal ekonomi destekli uygulamasında ev sahipleri ve kiracılara yönelik sigortalama hizmeti sunuyor. 2016 yılında 3 saniyede hasar ödemesi yaparak dünya rekoru kırdığını iddia eden uygulama başarılı pazarlama iletişimi uygulamalarıyla da en bilinen InsurTech girişimleri arasında yer alıyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close