Samsung bundan sonra cep telefonu, tablet, televizyon vb. ürünlerinin paketlemesinde plastik malzeme kullanmayacağını duyurdu. Teknoloji devi 2019’un ilk yarısından itibaren ürün ambalajlarında biyoplastik ve kağıt gibi çevre dostu malzemeler kullanacak.

Samsung Electronics tarafından yapılan açıklamada, “Yenilikçi ambalaj fikirleri için tasarım ve geliştirme, satın alma, pazarlama ve kalite kontrolü içeren bir görev birimi oluşturuldu.” denildi.

Samsung bundan sonra cep telefonu, tablet ve giyilebilir ürünleri tutan aparatlarda kullandığı plastiği hamur kalıplarıyla, aksesuarları saran malzemeleri ise çevre dostu malzemelerle değiştirecek. Samsung ayrıca, şarj cihazlarının tasarımını değiştirerek, parlak dış yüzeyi mat bir yüzeyle değiştirecek. Plastik koruma filmlerini ortadan kaldırarak plastik kullanımını azaltacak.

TV’ler, buzdolapları, klimalar ve çamaşır makineleri gibi diğer ev aletlerinin yüzeyini korumak için kullanılan plastik torbalarda ise nişasta ve şeker kamışı gibi geri dönüşümlü malzemeler kullanılacak.

Çevre dostu atılımla ilgili açıklama yapan Samsung’un Global Müşteri Memnuniyeti Merkezi başkanı Gyeong-bin Jeon, “Ürünlerimizden kaynaklanan kirliliği en aza indirmeye kararlıyız. Maliyette bir artış olsa bile daha çevreci olarak sürdürülebilir malzemeler kullanacağız.” şeklinde konuştu.

Samsung, 2030 yılına kadar 500 bin ton geri dönüştürülmüş plastik kullanmayı ve 7,5 milyon ton eski veya atılmış ürününü toplamayı hedefliyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close