Online soru-cevap sitesi Quora, 3 Aralık Pazartesi günü kullanıcı verilerinin ele geçirildiğini ve yaklaşık 100 milyon kullanıcının bu siber saldırıdan etkilendiğini açıkladı.

CEO Adam D’Angelo’nun blog yazısında yaptığı açıklamada, geçtiğimiz cuma günü “kötü niyetli üçüncü tarafların” sistemlerinden birine yetkisiz erişim izni elde ettiklerini öğrendiklerini söyledi.

Hacker’ların ele geçirdiği bilgiler arasında kullanıcıların ad soyad bilgileri, e-posta adresleri, şifreleri ve bağlantılı hesaplardan içe aktarılan verilerin bulunduğu ortaya çıktı.

Şirket, verileri ele geçirilen kullanıcıları haberdar etme sürecinde olduğunu söylerken saldırının anonim olarak yazılan soru ve cevapları etkilemediğini belirtti.

D’Angelo araştırmalarının devam ettiğini ve işinin uzmanı isimlerle çalıştıklarını açıkladı. “Bize yardımcı olmaları için önde gelen bir adli bilişim ve güvenlik firmasıyla anlaştık.”

Aylık 300 milyon aktif kullanıcıya sahip bir platformda 100 milyon kişinin bilgilerinin ele geçirilmesi, son derece can sıkıcı bir olay. Öte yandan siber saldırganların hedefinde olan tek şirket Quora değil.

Geçtiğimiz hafta otel zinciri Marriott da hacker’ların müşteri veri tabanına sızdıklarını ve 2014 yılından bu yana yaşanan güvenlik açığı nedeniyle toplam 500 milyon kişinin kredi kartı ve pasaport bilgileri dahil olmak üzere kişisel verilerinin ele geçirildiğini açıklamıştı.

Facebook da birkaç ay önce “Başkasının Gözünden Gör” (View As) özelliğindeki bir açıktan faydalanan hacker’ların, 50 milyon Facebook kullanıcısının hesabına eriştiklerini duyurmuştu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close