Niantic Labs’in artırılmış gerçeklik teknolojisiyle geliştirdiği popüler mobil oyun Pokemon Go, her dakika 2.412 dolar gelir elde ediyor. Saat başı geliştiricisine 144.700 dolar gelir üreten oyun, bu süre içerisinde 252 yeni kişi tarafından indiriliyor.

Araştırma şirketi Think Gaming tarafından Declutter için gerçekleştirilen gerçek zamanlı hesaplamaya göre, dakika başına en çok para kazanan mobil oyun Pokemon Go iken, App Annie’ye göre diğer popüler yapımlardan bazıları yıllık bazda daha fazla gelir elde ediyor.

decluttr

Mobil oyun pazarı geçtiğimiz yıl 36 milyar dolar hacme ulaşırken, Pokemon Go ise gelmiş geçmiş en hızlı büyüyen yapım olarak rekor kırdı.

Dakikalık bazda bakılacak olursa, Game of War 2.167 dolar ile Pokemon Go’nun hemen arkasında yer alıyor. 2013 yılında yayınlanan oyunu Clash of Clans ve Candy Crush Saga gibi iki popüler yapım takip ediyor. Her ikisi de 2012 yılında yayınlanan bu oyunların dakikada elde ettikleri gelir ise sırasıyla 1.847,31 dolar ile 1.847,01 dolar olarak kaydedildi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close