Ünlü web tarayıcısı Firefox’un arkasındaki firma Mozilla, web üzerindeki içeriklerin kaydedilmesini sağlayan Pocket isimli girişimi satın aldı.

Satın alma anlaşmasının finansal detayları açıklanmazken, Pocket kodunun Mozilla açık kaynak projesine dahil edileceği duyuruldu.

Mozilla üst yöneticilerinden Denelle Dixon-Thayer satın almayı duyurduğu blog yazısında şöyle dedi:

“Pocket yeni bir ürün grubu olarak Mozilla portfolyosuna katılarak, kaliteli web içeriklerinin keşfedilebilirliğini ve erişilebilirliğini artırmamızı sağlayacak.”

Pocket’ın ürünü iki taraf arasında daha önce gerçekleştirilen işbirlikleri sonucunda Firefox web tarayıcısına entegre edilmişti.

San Francisco merkezli Pocket, 2007 yılında Read it Later adıyla kurulmuştu. Aradan geçen 10 yılın ardından, Pocket her gün 10 milyonu aşkın insan tarafından kullanılıyor.

Pocket’ın kurucu CEO’su Nate Weiner ise satın alma haberine ilişkin kaleme aldığı blog içeriğinde şöyle yazdı: “Ofisimizde olmaya devam edeceğiz ve Pocket ismi duvarda asılı kalacak. Ekibimiz değişmiyor, halihazırda çizdiğimiz yol haritamız artık daha güçlü ve hiç olmadığı kadar net. Aslına bakarsanız şu an birkaç büyük güncelleme üzerinde çalışıyoruz ve önümüzdeki birkaç ay içinde bunları size ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz.”

Mozilla’nın Pocket’ı satın aldığı haberi, Pinterest’in rakip uygulama Instapaper’ı almasından bir yıl sonra geldi. Öte yandan, Facebook bu iki uygulamanın sunduğuna benzer bir özelliğe (Kaydet) sahip ve geçtiğimiz yılın nisan ayında 250 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığı açıklanmıştı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close