Çinli arama motoru Baidu uzun süredir üzerinde çalıştığı otonom otobüs projesi Apolong için seri üretime geçtiğini duyurdu. Öncelikli olarak Çin’de satışa sunulacak olan Seviye 4 otonom otobüslerin seneye Japonya yollarında olacağı belirtildi!

Çinli teknoloji firması, Japonya hedefini hayata geçirmek içinse SoftBank’ın alt firması olan SB Drive ile bir anlaşma yaptı. İki şirket Çin’in Pekin, Wuhan, Pingtan ve Shenzhen şehirlerinde yapılan test sürüşlerinin ardından 2019’un başlarında Tokyo başta olmak üzere diğer şehirlere toplam 10 adet Apolong otobüs getirecek. 14 koltuklu olması düşünülen otobüslerde sürücü koltuğu ve direksiyon simidi bulunmayacak. Bunun yanında otobüslerin öncelikli olarak turistik alanlar, parklar, havaalanları ve endüstriyel kampüslerde faaliyet göstermesi düşünülüyor.

Yıllık yapay zeka geliştirme konferansında Çinli otobüs üreticisi King Long ile 100 adet Apolong ürettiğini duyuran Baidu, otobüsleri Apollo açık kaynak platformu ile güçlendirip, insana ihtiyaç duymadan hareket edebilme yeteneği kazandırdı. Ayrıca Apollo’nun son sürümünde vale park desteği ve sürücünün yorgunluk durumunu tespit etmek için kullanılacak yüz tanıma sistemi de bulduğu belirtildi.

Baidu ayrıca Intel’in yan şirketlerinden biri olan Mobiliye’nin kamera ve bilgisayar görüş teknolojisini kullanmak için bir ortaklık kurduğunu açıkladı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close