ITU GATE girişimlerinden Monument, kendinden önceki rekoru ona katlayarak Kickstarter’da en çok destek toplayan yerli girişim oldu.

Kickstarter’da boy gösteren sayılı yerli girişimlerden Monument, Kickstarter’da 17 Şubat’ta başlattığı kampanyasını dün sonlandırdı. 703 bin dolar fonlamaya erişen şirket, Kickstarter’da en çok destek toplayan yerli girişim unvanına kavuştu.

Monument, yapay zeka teknolojisinden yararlanarak standart USB disk sürücülerini dünyanın her yerinden cep telefonu, tablet ya da bilgisayar üzerinden erişilebilen, bulut teknolojisinin tüm avantajlarından yararlanan, güvenli bir “kişisel bulut” alanına dönüştürmeye yarıyor. Piyasaya sürüldüğünde 209 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulması planlanan Monument için Kickstarter kampanyası üzerinden 79 dolar bedelle önsipariş vermek mümkündü. Kampanyanın sonlanmasıyla birlikte Indiegogo platformu üzerinden 109 dolarlık önsipariş bedeli ödeyerek bu cihaza planlanan fiyat etkiletinin yarısına sahip olabilmek ise hâlâ mümkün.

Daha önce Monochroma adlı Türk girişimi Kickstarter’da 84 bin dolar fon toplayarak rekor kırmıştı. Şimdi baktığımızda bu rakam oldukça düşük kalıyor, bu da Türk girişimlerinin uluslararası arenada daha güçlenmesi gerektiğine işaret. Monument, bu konuda 1 milyon doların biraz altında kalsa da eminiz ki diğer yerli girişimler için örnek olacaktır.

Kurucu ortaklar Ercan Erciyes ve Semih Hazar, ITU GATE’in destekleriyle girişimin faaliyetlerini uluslararası arenaya taşıdılar.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close