80’li yılların başı ile 90’lı yılların sonu arasında dünyaya gelen Y, Milenyum ya da bir diğer adıyla da Echo Boomers (Baby Boomers kuşağının çocukları) olarak anılan, günümüzün ve önümüzdeki on yılın ana tüketici jenerasyonunu oluşturan kuşağın hayata, finansal açıdan bakışı günümüzde oldukça sorgulanıyor. Savruklar mı? Dijitale fazla mı bağımlılar? Fazla mı tembeller? Araştırmalar bunun tersini söylüyor gibi duruyor.

İsviçre menşeili bir “özel bankacılık” firması tarafından 1000 kişilik bir grupla yapılan araştırmaya göre genel tabiriyle Milenyum kuşağı için başarının yolu çok çalışmaktan geçiyor.

Başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiğini düşünen Milenyum kuşağının girişim ve yatırım yaklaşımları nasıl şekilleniyor?

Toplumun bir parçası olmayı önemseyen Milenyum kuşağı, çevresel duyarlılığı olan ve sürdürülebilir projelere daha yatkınlar. Yapılan bir başka araştırmaya göre 1 milyon Amerikan dolarının üzerinde varlığı bulunan milenyum kuşağındakilerin %49’u bir yatırım yapma kararı verirken projenin ya da kurumun sosyal faydasının olmasını göz önünde bulunduruyor.

Günümüzde dünya kaynaklarının kullanımı başlığı altında “sürdürülebilirlik” söyleminin artan önemini göz önüne aldığımızda “sürüdürülebilir yatırım” hem sosyal fayda hem de finansal kazanç anlamında fayda sağladığı öngörülebilir.

Eldeki verilere göre sürdürülebilir yatırım kavramı hayatımızdakini değerini artırarak var olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close