Facebook’un kurucu CEO’su Mark Zuckerberg, ilk günlerini yaşadığımız yeni yılda Iron Man’deki Jarvis’e benzer bir yapay zeka geliştirmek için çalışacağını açıkladı.

2015 yılında her ay iki kitap okuma, Çince öğrenme ve her gün yeni bir insanla tanışma hedeflerini gerçekleştiren Zuckerberg’in bu yılki kişisel hedefi ise evini idare edecek ve işinde ona yardımcı olacak bir yapay zeka geliştirmek.

Zuckerberg öncelikle halihazırda bu alanda kullanılan teknolojileri araştıracak. Kodlama aşamasına geldiğinde ise yapay zekasına kendi sesini ve aldığı komutlarla evdeki her şeyi kontrol etmesini öğretecek. Yapay zekayı tek başına kodlayacağını belirten Zuckerberg, zile basan arkadaşlarının yüz tanıma teknolojisiyle otomatik olarak eve alınmasını, yeni doğan kızı Max’in odasında olup bitenlerin süreki kontrol edilmesini sağlayacak. Zuckerberg şöyle devam ediyor: “İş alanında ise veriyi sanal gerçeklikte görselleştirerek daha iyi servisler geliştirmemi ve organizasyonlarımı daha verimli yönetmemi sağlayacak.”

Bu yılın temasının icat olduğunu söyleyen Mark Zuckerberg, yapay zekayı geliştirme yolunda kat ettiği ilerlemeleri Facebook üzerinden paylaşacak.

mark-new-years-resolution

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close