İTÜ Çekirdek ile Girişimci Türkiye programına bu hafta, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Deniz Tunçalp moderatörlüğünde, müşterileri algılayıp harekete geçen eğlenceli ve dinamik vitrinler tasarlıyan KUAX ekibinden Filiz Beratoğlu ve Trendyol.com İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Yaman Alpata konuk oldu.

Perakende sektöründeki girişimleriyle İTÜ Çekirdek’ten çıkan KUAX ekibi, şeffaf olabilen cam yüzeyler üzerinde görüntü gösterebilen bir vitrin tasarlayarak offline mağazalar için yeni nesil bir teknoloji geliştirdi. Karşısındaki insanın hareketlerini de algılayıp ona göre pazarlama çözümleri geliştiren akıllı vitrin uygulaması, mağazadaki ürünleri kişilerle örtüştürerek satışı attırıyor. Ya da kişiye özel kampanyalar hazırlanabiliyor ve mağazaya daha çok müşteri çekilmesi sağlanıyor.

İTÜ Çekirdek’te yine görüntü işleme teknolojisine dayalı olarak gelişen fikir, mentorların ve danışmanların yönlendirmesiyle ekip tarafından pivot edilerek kuaför aynası olmaktan, perakende sektöründe mağaza vitrinine dönüştürülüyor. Perakende sektöründeki ihtiyaç ve eksikliklerin tespit edilmesiyle geliştirilen fikir bugün akıllı bir vitrin uygulaması olarak piyasada yer alacak.

Offline perakende tabir edilen mağazacılığın önemli bir sorununu çözdüğü için uygulamayı başarılı bulduğunu belirten Yaman Alpata’ya göre, mağaza dışındayken teklifler sunmak oldukça sınırlı fakat akıllı vitrin ile dışarda kampanya yapmak ve mağaza dışına taşınmak çok kolay. Bu sayede mağazalardaki pazarlama kampanyalarının maliyetleri düşüyor. Üstelik kişiye özel, saate özel ve bölgeye özel kampanyalar yürütülebiliyor. KUAX akıllı vitrin uygulaması ile hangi ürüne daha çok bakılıyor, hangi saatlerde daha yoğun, haftanın hangi günleri daha yoğun, ayak trafiği nasıl, kaç kişi mağaza önünden geçiyor gibi önemli verilere de ulaşmak mümkün. Bu sayede offline mağazacılık gerçek veriyle ölçümlenebilir hale geliyor.

Akıllı vitrin uygulamasıyla tüm kanallarda aynı etkinlikte pazarlama olanağı ve tek merkezden bilgisayar üzerinden vitrini değiştirebilmek mümkün. Bu teknolojiyle iş hayatındaki verimsizlik giderilmiş olurken, aynı anda tüm mağazalarda kampanyaya çıkma maliyeti ortadan kalkıyor.

Offline mağazacılıkta yeni nesil pazarlama çözümü sunan akıllı vitrin uygulaması hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için radyo yayınımızı dinleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close