LinkedIn uzun süredir geliştirme aşamasında olan canlı yayın özelliğini tanıttı. LinkedIn Live adını alan özellikle birlikte kullanıcılar artık ister belirledikleri kişilere isterlerse tüm dünyaya canlı video yayını yapabilecek.

LinkedIn Live, kullanıcıların soru-cevap, etkinlik, konferans, ödül töreni gibi özel durumlarda kullanılmasını hedefliyor. Şirketin bunun üzerinde durma sebebi ise “platforma aykırı” bireysel yayınların önüne geçmek. Bu endişelerden yola çıkarak ilk etapta bu özelliği herkese açmayacak.

LinkedIn Live özelliği ilk etapta ABD’li kullanıcıların hizmetine sunulacak ve bir süre davetiye yoluyla erişilebilir olacak. Canlı yayın özelliğinin tüm dünyanın kullanımına ne zaman açılacağı konusunda ise herhangi bir bilgi yok.

LinkedIn’in sahibi olarak Microsoft da Azure Media Services aracılığıyla LinkedIn Live’ı teknik olarak destekleyecek ve videoların sorunsuz bir şekilde yayınlanması için bulut ve şifreleme teknolojilerini sağlayacak. LinkedIn, içerik üreticilerinin deneyimli yayın akışı hizmetlerine erişebilmesi için Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialive ve Brandlive ile de ortaklık yapıyor.

LinkedIn ürün yönetimi direktörü Pete Davies, TechCrunch’a verdiği röportajda, video özelliklerinin şu anda platformda en hızlı büyüyen format olduğunu belirterek canlı yayının da en çok talep edilen özellik olduğunu söyledi. Bir bakıma canlı yayın konusunda epey geç kaldıklarını itiraf etti.

LinkedIn artık Facebook, Twitter, YouTube, Twitch ve canlı video akışı hizmetleri sunan diğer birçok hizmetle kıyasıya rekabet edecek. Şirket, hedef kitlesine ve sunacağı video türüne göre bu alanda farklılaşabileceğini düşünüyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close