İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

Kooplog.com Akademi kategorisiyle niş konulara yoğunlaşmaya devam ediyor

kooplog.com, kullanıcıların bilgi ve tecrübelerini paylaşabilecekleri, karşılıklı olarak sosyo-kültürel birikimlerine katkı sağlayabilecekleri, düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri, farklılıklardan keyif alıp farkındalıklar yaratabilecekleri bir blog içerik platformudur.

kooplog.com’un ‘’Akademi’’ adını verdiği kategoride her ay bir farkındalık konusu ele alınıyor ve o ayın konusuyla ilgili uzman görüşleri ile konunun muhatabı gençlerin yazılarına yer veriliyor.

Akademi’de yayınlarına  ‘’Türkiye’de Genç İşsizliği’’ ile başlayan kooplog.com takip eden Mart ayında ise ‘’Türkiye’de & Dünyada Girişimcilik’’ konusunu ele aldı; yerli, yabancı ve genç girişimcilerin yazılarına yer verdi.

kooplog Akademi nisan ayında takipçilerini ‘’Türkiye’de YouTuber Olmak’’, mayıs ayında ise ‘’Veganlık & Vejerteryanlık’’ konularıyla buluşturacak.

Imaginory, İstanbul Oyuncak Fuarı’nda!

3-6 yaş grubu çocuklar için hikaye anlatma seti sunan İTÜ Çekirdek girişimlerinden Imaginory, 22-25 Mart 2018 tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Oyuncak Fuarı’nda olacak!

Scoutıum Pınarbaşı Cup’a Sponsor Oluyor!

Futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı dijital futbol gözlemciliği platformu Scoutium, genç yeteneklerin keşfedilmesi için İzmir’de düzenlenen ve bu sene 6.sı gerçekleşecek olan Pınarbaşı Cup’ın sponsoru oldu.

Futbolu değiştirmeye hazırlanan ve futbolseverlerin oyuna dahil olmasına olanak sunan dijital girişim Scoutium turnuva boyunca U9, U10 ve U11 yaş kategorilerinde oynanacak mücadelelerde genç yeteneklerin keşfedilmesine olanak sağlayacak.

Scoutium Pınarbaşı Cup’ta keşfediyor!

Vivoo beta testlerine başladı!

Taşınabilir tanı teknolojileri üzerine çalışan Vivosens, yerinde, anında ve laboratuvar kalitesinde hastalık/patojen tanısı yapılmasını; sonuçlarını da akıllı cihazlar üzerinde anında görüntülemeyi sağlayan bir platform geliştirmektedir.

Bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Vivoo beta testlerine başladığını duyurdu. Vivoo, kişinin kendisine dair genel sağlık parametrelerini takip edebileceği ve kişiselleştirilmiş tavsiyelerle yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen bir wellness asistanıdır.

Sizler de kullanıcı olmak isterseniz [email protected] adresinden talepte bulunabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için Vivoo’nun internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Nanomik Hürriyet’teki Start-up köşesinde yer aldı.

Gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştiren Nanomik, Ahmet Can’ın Hürriyet’te kaleme aldığı Start’up  köşesinde yer aldı.

Eğitim sonu jürisinde başarılı olan girişimciler ile pasta kesildi!

 

İTÜ Çekirdek Eğitim sonu jürisinde başarılı olan girişimciler jüri sonucunu pasta keserek kutladı. Girişimciler böylece Big Bang 2018’e bir adım daha yaklaştı!

İTÜ Çekirdek’te Çözüm Atölyesi düzenlendi.

İTÜ Çekirdek’te eğitim ve atölyeler tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta gerçekleştirilen Çözüm atölyesinin konuğu Swenna oldu.

Swenna tasarladığı çantalar üzerinde fikir alışverişinde bulunduğu atölye sonrasında çiğ köfteli motivasyon toplantısı yapıldı.

Şirketleşme ve Muhasebe eğitimi gerçekleştirildi.

BİGG kapsamındaki girişimciler ile “Şirketleşme ve Muhasebe” eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimi, Yeminli Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeci Günseli Birdal ve Caner Barman verdi.

Girişimcilik eğitiminin 2.’si gerçekleştirildi.

İTÜ Çekirdek’in BİGG girişimcileri için organize ettiği 3 haftalık “Girişimcilik” eğitiminin 2.’si gerçekleştirildi. Eğitim İTÜ Çekirdek mentorlarından Dr. Naci Adalılar’ın sunumuyla devam etti.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close