Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 6-10 Şubat tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» AR Pandora Samsung Enterprise Alliance Program’a Kabul Edildi

Artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri üzerine çalışan girişimlerimizden AR Pandora, Samsung’un Enterprise Alliance isimli işbirliği programına dahil olmaya değer görüldü.

AR Pandora, program sayesinde Samsung tarafından özel olarak dağıtılan SDK’lar, kod kütüphaneleri ve destek materyallerini kullanarak Knox platformu üzerinde iş çözümleri geliştirebilecek ve dağıtabilecek.

» Synesis Marine Avrasya tekne fuarında olacak

HDPE hizmet tekneleri imal eden girişimimiz Synesis Marine, CNREXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek 11. CNR Avrasya Boat Show uluslararası tekne fuarında tekneleriyle yer alacak.

11-19 Şubat tarihleri arasında ziyaret edilebilecek tekne fuarına yolunuz düşerse, Synesis Marine’in standını 2. salonda bulunan B16 numarada bulabilirsiniz.

» Visar, Startup Turkey girişimleri arasına girdi

Türkiye’nin en büyük girişimcilik organizasyonlarından Startup Turkey, yatırımcılar ile buluşturacağı 2017 yılının en iyi 50 girişimini seçti.

İTÜ Çekirdek’in bu yıl yaptığı ilk çağrı ile ön kuluçka sürecine kabul edilen Visar,arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile e-ticaret ürünlerini satın almadan önce bulunduğunuz ortamda, ürünün gerçek boyutlarıyla ve gerçek zamanlı olarak denemenizi sağlayan bir mobil uygulamadır.

» Miks, TEB Fintech Four’un Kazananları Arasında!

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) başlattığı Fintech Future Four Programı sonuçlandı. Finale kalan 8 projenin jüri önünde final sunumunu yaptığı programın kazananları belli oldu. Yarışmanın 4 kazanan girişimi arasında, İTÜ Çekirdek’ten Miks de yer aldı!

Daha önce finansal piyasalarla ilgilenmiş, vadeli mevduat hesaplarının getirisinden memnun olmayarak döviz/altın/hisse senetleri/FX piyasasında küçük de olsa yatırım yapmış, daha yüksek bir getiri için bir miktar risk almayı göze alabilecek, dijital adaptasyonu yüksek ve yatırım büyüklüğü 500.000 TL’ye kadar olan bireysel yatırımcılar, girişimin hedef kitlesini oluşturuyor. Miks yatırımcılara profesyonel danışmanlar tarafından çeşitli temalar doğrultusunda hazırlanmış portföylerini satın alma olanağı sunarak; baştan sona yeni bir yatırım deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Miks ile bireysel yatırımcılar sratejisi ve içeriği detaylı olarak paylaşılan portföylere tek bir tuş ile yatırım yapabiliyor, istediği bir yatırım aracını ekleyerek ya da çıkararak portföyün içeriğini kişiselleştirebiliyor ve bu portföyün performansını 7/24 takip edebiliyor.

» Kitlesel fonlamanın ustası deneyimlerini paylaştı

Dünyanın en akıllı fotoğraf depolama ve yönetme cihazı olarak lanse ettiği Monument ile Kickstarter’da 703 bin dolar destek toplayan Ercan Erciyes, 8 Şubat Çarşamba günü İTÜ ARI Teknokent’teydi.

Bir İTÜ GATE firması olan Monument, ayrıca Türkiye’den çıkarak Kickstarter’da en fazla fon toplayan firma olma unvanına sahip.

“Mümkün olduğu kadar hızlı gidin, yapın ürünü, bazı şeyleri yolda düzelteceksiniz.” diyen Erciyes, kitlesel fonlama deneyiminin ona öğrettiklerini İTÜ Çekirdek girişimcileri ile paylaştı.

» İTÜ Çekirdek’in başkentli konukları vardı

Kuluçka merkezimiz geride kalan haftada Ankara’da gelen misafirlerini ağırladı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Bilkent üniversitesinin teknoparkı Bilkent Cyberpark’tan misafirlerimiz, İTÜ Çekirdek ekibi ve girişimciler ile tanıştı; fikir alışverişinde bulundu.

» Girişimin 7 Büyük Semineri Serisi devam ediyor

Girişimcilerin ve girişimci adaylarının ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri, kendilerini kanıtlamış uzmanlar tarafından 7 haftalık bir seminer serisine dönüştüren Girişimin 7 Büyük Semineri’nin bu haftaki ayağında dijital pazarlama konuşuldu.

“n11 2016 yılında 655 milyon trafik alan bir açık pazar yerine dönüştü.” diyen n11 pazarlama müdürü Ömürden Sezgin, bu başarıya giden yolda ortaya koydukları dijital pazarlama yaklaşımını katılımcılar ile paylaştı.

Seri, 15 Şubat’ta Gram Games’ten Mehmet Ecevit’in büyüme stratejileri semineri ile devam edecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close