İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

WalkOVR yatırım periyodunu başlattı!

WalkOVR, hareket tanıma teknolojileri sayesinde, kullanıcıların dijital oyun ve uygulamalar içerisinde yürümek, koşmak, eğilip zıplamak gibi fiziksel aktiviteler gerçekleştirerek kendi vücut dinamizmleriyle oyun içinde yer almalarını sağlayan bir hareket platformudur.

Sanal dünya ile fiziksel gerçekliği  gamer’lara bir arada sunarak benzersiz bir oyun deneyimi yaşatan  İTÜ Çekirdek girişimi WalkOVR yatırım periyodunu başlattığını duyurdu!

Adgager, girişimcilik üzerine bir araştırma yayınladı.

İTÜ Çekirdek girişimi Adgager girişimcilik üzerine bir araştırma yayınladı. Araştırmaya 17 farklı üniversiteden ön lisans, lisans ve yüksek lisansta okuyan 1011 üniversite öğrencisi katıldı.

Türkiye’nin girişimcilik ruhu ile ilgili çok ilginç sonuçlar ortaya koyan araştırmaya göre; lisans öğrencilerin yüzde 65’i mezun olduktan sonra veya hali hazırda girişimci olmak isterken, yüzde 23’i ise bu konuda halen kararsız olduğunu, yüzde 11’i ise böyle bir hedefinin olmadığını belirtti.

Adgager’in araştırmasına göre; neden girişimci olmak istedikleri sorulduğunda, öğrencilerden yüzde 33’ü yaratıcı bir fikrinin olduğunu ifade ederken, yüzde 23’ü ise hayallerini gerçekleştirmek için girişimci olmayı hedeflediğini kaydetti.

Proje yönetim aracı Atina İstanbul Meetup’a katıldı!

Bir İTÜ Çekirdek girişimi olan girişimlere özel yönetim aracı Atina, Product Hunt tarafından düzenlenen İstanbul Meetup’ına katıldı.

Atina,bir takımı veya projeyi yönetirken her adımı özelleştirmeyi ve düzenli şekilde takip etmeyi kolaylaştırıyor.

LojistikOrtağım, Turgut Erkeskin ile görüştü

Lojistik işletmelerin tahsilat sorununu ortadan kaldırmayı amaçlayan bir ödeme sistemi olan LojistikOrtağım İstanbul Ticaret Odası Taşımacılık ve Lojistik Komite Üyesi ve ayrıca Genel Transport Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ile görüştü.

Görüşme sırasında Turgut Erkeskin’den projeler hakkında çok önemli geri bildirimler alındı.

Girişimin 7 Büyük Semineri’nin üçüncüsü gerçekleştirildi

Bir girişim serüveninde, takımın kurulmasından yatırım süreçlerine kadar girişimcinin ihtiyacı olan tüm konuların işleneceği Girişimin 7 Büyük Semineri’nin üçüncüsü “B2B Satış ve Pazarlama” semineri gerçekleştirildi.

Agito’nun CEO’su Emre Omacan sigorta şirketlerinin tüm teknolojik ihtiyaçlarına yanıt vermeyi amaçlayan Agito’nun kurumsal satış konusundaki deneyimlerini, girişimcilerin B2B satış aşamasında neler yapmaları gerektiğini dinleyicilerle paylaştı.

Etkinliğe katılamayanlar için internet üzerinden canlı yayımlanan seminerin tekrar kaydını buradan izleyebilirsiniz.

İTÜ Çekirdek’in diğer etkinliklerinden haberdar olmak için takipte kalın.

Find your Co-Founder etkinliği gerçekleştirildi

İTÜ Çekirdek yine girişimler için oldukça yararlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bir fikri olan veya bir fikre ortak olmak isteyen herkesin tanışabileceği, fikir alış-verişinde bulunabileceği ve güncel teknolojiler üzerine sohbet edebileceği “Find your Co-Founder” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe pek çok girişim katıldı.

 BIGG Eğitimlerinin ikincisi gerçekleştirildi ve jüri yapıldı

İTÜ Çekidek’te eğitimler bitmiyor!  BİGG eğitimlerinin ikincisi olan “İş Modeli” eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitim sonrasında ise BİGG jürisi yapıldı.

TÜBİTAK BİGG Programı 2018 yılı çağrısı açıklandı!

TÜBİTAK BİGG Programı 2018 yılı çağrısı açıklandı!

150.000 TL değerindeki TÜBİTAK BİGG desteğine İTÜ Çekirdek ayrıcalığıyla ulaşmak için son başvuru tarihi 14 Şubat! Hemen başvur!

Çağrı duyurusu için tıklayınız.

2018 girişimcileri için İTÜ Çekirdek Jürisi düzenlendi

Big Bang 2018’e giden yolda ilk adım olan İTÜ Çekirdek Jürileri devam ediyor. Kabul edilen girişimlerle tanışma toplantısı düzenleniyor.

Sizler de bu programa dahil olmak istiyorsanız İTÜ Çekirdek web sitesinden başvurunuzu iletebilirsiniz.

SanatBulur.com Türkiye İş Bankası işbirliği yaptı

İTÜ Çekirdek 2017 girişimlerinden SanatBulur.com, Türkiye İş Bankası ile güzel bir işbirliğine imza attı.

SanatBulur.com, yaptığı anlaşma ile bankanın 750.000 Yüz Yüze Bankacılık müşterisine sevgililer gününe özel %20 indirim kampanyasını duyurdu.

2018 yılı içerisinde gerçekleşecek tüm özel günlerde benzer kampanyalar gerçekleştireceğini belirten girişim, alternatif hediye olarak sanat eseri alımının son zamanlarda ciddi artışta olduğunu, kişilerin dünyada sadece bir tane olan ve değerlenme ihtimali bulunan bir hediye almadaki motivasyonlarının artış gösterdiğini belirtti.

İTÜ Çekirdek girişimlerinin hikayelerinde bu hafta Hangiokuldaokumaliyim.com‘un kurucusu Turgut Kavaklı var!

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close